Koning Willem-Alexander zag titelrace Verstappen: 'Ik was de hele dag nerveus' Formule 1
Formule 1

Koning Willem-Alexander zag titelrace Verstappen: 'Ik was de hele dag nerveus'

Koning Willem-Alexander zag titelrace Verstappen: 'Ik was de hele dag nerveus'

Koning Willem-Alexander herinnert zich de titelrace van Max Verstappen in 2021 nog goed. Het staatshoofd, die in dat jaar een bezoek bracht tijdens de Grand Prix van Nederland, zat voor de buis gekluisterd om te zien hoe de Red Bull Racing-coureur zijn eerste wereldtitel binnensleepte. Al had dat ook heel anders kunnen gaan.

Willem-Alexander zat op die bijzondere decemberdag thuis te kijken en zegt in de podcast Door de ogen van de Koning 'de hele dag nerveus' te zijn geweest. 'Ik had de kinderen de hele dag ook zover gekregen dat ze moesten gaan kijken. Tijdens de race zag het er niet naar uit dat Max zou winnen', wijst de koning op het feit dat Verstappen zijn poleposition niet leek te verzilveren. Lewis Hamilton lag de hele race namelijk aan de leiding.

Koning liep bijna weg tijdens titelrace Verstappen

Totdat Nicholas Latifi in de absolute slotfase crashte en voor een late safetycarperiode zorgde. Daarvoor leek Verstappen niet te kunnen winnen en deed Willem-Alexander zijn best om niet weg te lopen van de tv. 'En toen dacht ik bij mezelf: ik ga niet weg nu van de televisie, ik ben de hele dag ermee bezig geweest. Ik heb de hele familie opgezweept om hier aanwezig te zijn. Als het nu niet goed gaat, moet je ook blijven zitten.'

Het staatshoofd, die dit jaar tien jaar op zijn troon zit, vond dat hij het niet kon maken tegenover zijn kinderen om 'met een slecht humeur weg te lopen'. Dat deed Willem-Alexander dan ook niet en gelukkig maar, want Verstappen werd na een zinderende laatste ronde alsnog wereldkampioen. Over dat hij niet wegliep, lacht de koning: 'Gelukkig heb ik dat niet gedaan!'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws