Verstappen baalt van wederom betrokken stewards: 'Wil het er niet teveel over hebben' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen baalt van wederom betrokken stewards: 'Wil het er niet teveel over hebben'

Verstappen baalt van wederom betrokken stewards: 'Wil het er niet teveel over hebben'

Max Verstappen hoopt in Saoedi-Arabië sterker terug te komen na een tegenvallend weekend in Qatar. Red Bull Racing leek na tweede vrije training de pace niet te hebben en tijdens de Grand Prix werd dit bevestigd. Ook de beslissing van de stewards hielp de Nederlander, die in de resterende twee races een mager gat van acht punten verdedigt, niet mee. Hij denkt zelf vooral de schade beperkt te hebben.

Bij Sky Sports F1 gaat Verstappen in op de meest recente race. Hij werd er tweede, terwijl hij titelconcurrent Lewis Hamilton er met de overwinning vandoor zag gaan. 'Ik had het gat vraag vergroot, maar als je de pace niet hebt, kan dat niet', zo opende hij toch ietwat teleurgesteld. 'We zullen proberen sterker terug te komen, met name op het straatcircuit in Saoedi-Arabië. Dan zien we in Abu Dhabi wel waar we staan.'

Weekend Verstappen in teken van gridstraf

Wederom kende Verstappen een weekend waarin er veel communicatie met de stewards nodig was. Door een dubbele gele vlag te negeren in de kwalificatie werd de Red Bull-rijder vijf plekken naar achteren gezet. 'Dat was geen verrassing', vervolgt Verstappen. 'Ik krijg nooit cadeautjes van ze. Dat ik als zevende startte, motiveerde mij echter alleen maar. Ik wilde naar de voorkant van de grid rijden, en dat is dan ook precies wat ik gedaan heb.'

'Ik wil het er niet teveel over hebben want die voldoening wil ik niemand geven. Het is uiteraard niet geweldig', voegt hij daaraan toe. Ook in Brazilië stond de Limburger in de belangstelling van de wedstrijdleiding. Daar moest hij 50.000 euro afrekenen bij de wedstrijdleiding vanwege het aanraken van de achtervleugel van zijn titelconcurrent. In Qatar was het dus weer raak en daar lijkt Verstappen toch enigszins ontevreden over.

Verstappen pakt snelste raceronde

Een kleine troost voor Verstappen is dat hij ook na alle heisa rondom zijn kwalificatie nog steeds een goed eindresultaat neergezet heeft. Zo ziet hij het zelf ook: 'De eerste ronde was goed en na vijf ronden lagen we alweer tweede. Daarna heb ik het gat klein geprobeerd te houden zodat zij geen extra stop konden maken. Dat wist ik de hele race vast te houden.' In die zin heeft hij dus verdienstelijk werd geleverd.

'Uiteindelijk ging de snelste raceronde ook nog naar mij, daar ben ik zeker tevreden mee', concludeert hij. Met die snelste raceronde heeft hij de schade weten te beperken en is zijn voorsprong nu acht punten. Mocht Hamilton de volgende race winnen, maar die snelste raceronde niet pakken, dan móét de zevenvoudig wereldkampioen voor Verstappen eindigen, en in de punten, om de titel van 2021 op zijn naam te schrijven.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws