Verstappen erg te spreken over relatie met Newey: 'We zien elkaar zelfs buiten races om' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen erg te spreken over relatie met Newey: 'We zien elkaar zelfs buiten races om'

Verstappen erg te spreken over relatie met Newey: 'We zien elkaar zelfs buiten races om'

Max Verstappen is zeer te spreken over zijn relatie met Red Bull Racing-meesterontwerper Adrian Newey. De Nederlander ziet Newey ook wel eens in de weekenden dat er geen race is, en dan kunnen ze over van alles praten. De tweevoudig wereldkampioen is erg onder de indruk van het werk van de Brit en heeft veel respect voor Newey.

Newey is ook verantwoordelijk voor het huidige succes van Verstappen, aangezien hij het meesterbrein is van de beestachtige RB19. De Brit, die een meester in zijn vak is, heeft voor het 2023 seizoen een ongelofelijk dominante auto ontworpen die niet alleen snel is, maar ook betrouwbaar is. Verstappen is erg tevreden met zijn relatie met Newey. 'Adrian is slim, hij geeft om elk lid van het team. Onze relatie is in de loop der tijd geëvolueerd, toen ik hier kwam was ik nog een kind', zegt Verstappen in gesprek met Corriere della Sera.

'We zien elkaar zelfs in de weekenden zonder races: we praten niet alleen over de auto, maar over het leven in het algemeen', laat de Nederlander weten. 'Het is indrukwekkend om hem te zien werken, hij is een meester in zijn vak en dat is hij altijd geweest. Het is verbazingwekkend wat hij in de Formule 1 heeft bereikt in het verleden.' Newey heeft voor zijn tijd bij Red Bull kampioenschapswinnende auto's ontworpen voor Williams en McLaren. Vanaf 2005 is Newey werkzaam bij de Oostenrijkse renstal.

Zo dominant zijn is niet makkelijk: 'Ik geniet er wel erg van'

Voorafgaand aan de dominante seizoenen van 2022 en 2023 had Red Bull het niet altijd makkelijk. In 2021 lukte het de Oostenrijkse renstal nog net niet om een dominante auto te bouwen, want toen ervoeren ze veel concurrentie van Mercedes. Een seizoen als 2021 weer ervaren is dan ook niet noodzakelijk. 'Ik zou het niet erg vinden. Maar ik geniet er ook erg van om op deze manier te winnen. Voor een team is het het hoogste genot om op deze manier te domineren. Het is niet gemakkelijk', sluit Verstappen af.

Verstappen kan dit weekend zijn tiende zege op een rij pakken! Ook wedden op F1? Registreer nu bij JACKS en ontvang 60 euro aan free bets! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws