'Verstappen kan het record van meeste zeges aller tijden breken voor hij dertig is' Formule 1
Formule 1

'Verstappen kan het record van meeste zeges aller tijden breken voor hij dertig is'

'Verstappen kan het record van meeste zeges aller tijden breken voor hij dertig is'

In de ESPN F1 Unlapped Podcast was de recordkoers van Max Verstappen hét onderwerp. Met de Italiaanse Grand Prix in aantocht, staat de Nederlander op het punt om het record van Sebastian Vettel van meeste overwinningen op rij te breken en daar hoeft het volgens de analisten niet te eindigen. Verstappen gaat op zoek naar zijn tiende opeenvolgende overwinning op het circuit van Monza en is ook nu weer torenhoog favoriet.

'Er is één coureur die een klasse boven de rest staat', begon Laurence Edmondson. We weten allemaal over wie de Brit het heeft. 'Naar eigen zeggen is Max niet bezig met dat record en ik geloof wel dat hij niet enorm teleurgesteld zou zijn moest hij het niet breken. Maar tien races op rij winnen, record of niet, is gewoonweg een ongelooflijke prestatie.' Edmondson verwijst daarbij naar de standvastigheid van Verstappen en hoe hij keer op keer weer de verwachtingen inlost, wat volgens hem het meest indrukwekkend is. 'Hij heeft zonder twijfel de beste wagen, maar in het verleden waren er ook al teams met dominante auto's. Zij zijn er toen niet in geslaagd dit record aan diggelen te slaan', legt hij uit.

Mede-analist Nate Saunders treedt zijn gesprekspartner daarin maar al te graag bij en kwam met een interessante statistiek op de proppen. 'Toen Max begon aan het seizoen 2021 (het jaar waarin hij uiteindelijk zijn eerste wereldtitel won, red.) had hij tien overwinningen op zijn naam staan. Dit weekend kan hij zijn tiende zege op rij pakken. Dat toont aan hoe indrukwekkend het is om zo vaak te winnen. Het is al gek om te bedenken dat hij dit record gaat verpulveren, maar beeld jezelf eens in hoe zijn statistieken er binnen twee en half jaar kunnen uitzien. Kijk bijvoorbeeld naar het record van meeste overwinningen aller tijden. Als hij zo verder gaat, kan hij dat breken voor hij dertig is.' Ook Saunders is erg onder de indruk van de prestaties van Verstappen en voelt zich naar eigen zeggen bevoorrecht om dit als journalist mee te maken.

Welke records kan Verstappen nog breken?

Het zijn er simpelweg te veel om op te noemen. Vorig seizoen brak de tweevoudig wereldkampioen het record van meeste aantal zeges in een seizoen, dat ook onder meer op naam stond van Vettel. Wil Verstappen zijn eigen record scherp stellen, dan moet hij minstens vijf van de resterende negen races winnen. Volgens Edmondson is dit uiteraard indrukwekkend, maar daar hoort een nuance bij. 'In de toekomst gaan we misschien naar een seizoen met nog meer races. Als dat gebeurt, kan dit record een vertekend beeld geven en niet meer zo accuraat zijn.' Daarom is de Britse journalist ervan overtuigd: 'het record dat hij dit weekend kan breken, is het meest indrukwekkend.'

Verstappen kan dit weekend zijn tiende zege op een rij pakken! Ook wedden op F1? Registreer nu bij JACKS en ontvang 60 euro aan free bets! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws