Stella reageert op Red Bull-geruchten over Norris: 'Ik zou hem ook halen als ik elders zat' Formule 1
Formule 1

Stella reageert op Red Bull-geruchten over Norris: 'Ik zou hem ook halen als ik elders zat'

Stella reageert op Red Bull-geruchten over Norris: 'Ik zou hem ook halen als ik elders zat'

Volgens Andrea Stella, de teambaas van McLaren, is het normaal dat Red Bull Racing interesse heeft in Lando Norris. Sinds de opmars van de Papayas rijgt de jonge Brit de knalprestaties aan elkaar. Norris wordt binnen en buiten de paddock de hemel in geprezen en zijn potentieel begint steeds duidelijker te worden. Ziet Red Bull in hem de ideale teamgenoot van Max Verstappen?

Stella zou er alleszins niet raar van opkijken dat de Oostenrijkse renstal in de nabije toekomst met een concreet voorstel op de proppen komt om Norris los te weken bij McLaren. 'Het is logisch', reageerde de Italiaan op de geruchten, daags voor het raceweekend in Monza. 'Als ik bij een ander team zat, zou ik hem ook proberen te krijgen.' Bij McLaren zijn ze daarentegen niet van plan om Norris zomaar te laten gaan. 'Wij zullen er alles aan doen om hem bij ons te houden', gaf de teambaas aan. 'Los van zijn contractuele situatie is het ons doel om samen te winnen. Als we Lando en Oscar (Oscar Piastri, red.) een competitieve auto geven, zal het geen probleem zijn om ze allebei aan boord te houden', zei Stella hoopvol tegen Il Corriere della Sera.

Sergio Pérez lijkt ook na de zomerstop in hetzelfde bedje ziek. Verstappen maakt brandhout van de Mexicaan, die zich ook vorig weekend weer liet betrappen op enkele dure foutjes. Door de tegenvallende prestaties van Checo wordt zijn toekomst bij Red Bull dan ook meer en meer in vraag gesteld en dus lijkt een coureurswissel zich op te dringen na 2024, wanneer zijn huidig contract afloopt. Dan rijst de vraag: wie is de ideale man om plaats te vatten naast Verstappen? De naam van Norris wordt het vaakst genoemd, maar zijn contract bij McLaren loopt pas in 2025 af. Zijn vriendschap met de tweevoudig wereldkampioen zou zomaar eens bepalend kunnen zijn voor zijn carrière.

Complimenten voor Verstappen en Red Bull

Van 2002 tot 2006 was Stella actief bij Ferrari als performance engineer van de enige echte Michael Schumacher. De Italiaan weet dus duidelijk wat winnen is, maar ook hoe moeilijk het kan zijn om succesvol te blijven. 'Zelfs in die tijd, toen Schumacher domineerde, was winnen nooit makkelijk. Daarom heb ik enorm veel respect voor Max en Red Bull. Het is niet voldoende om de beste wagen te hebben. Ze winnen omdat ze de beste zijn op elk gebied', aldus Stella.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws