Verstappen en Marko in discussie over EK-wedstrijd Nederland: 'Hij zei: jij bent geen voetbalexpert' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen en Marko in discussie over EK-wedstrijd Nederland: 'Hij zei: jij bent geen voetbalexpert'

Verstappen en Marko in discussie over EK-wedstrijd Nederland: 'Hij zei: jij bent geen voetbalexpert'

Helmut Marko en Max Verstappen zijn niet alleen autosportliefhebbers, maar ook doorgewinterde voetbalfanaten, en dus wachtte de Oostenrijker geen moment om Verstappen een berichtje te sturen toen Nederland de EK-wedstrijd van Oostenrijk verloor. Marko wist direct wat hij tegen de Nederlander moest zeggen, en dus kreeg Verstappen een appje met heldere taal.

Verstappen houdt zich niet alleen bezig met autosport, maar kijkt in zijn vrije tijd ook graag wat voetbalwedstrijden. Zo mist hij geen enkel potje tijdens het EK. Afgelopen dinsdag verloor Nederland echter van Oostenrijk, het thuisland van Red Bull Racing-teamadviseur Marko. Het werd 3-2, en dus had Marko wat om over te praten. Bij de internationale media in Oostenrijk kreeg Verstappen er uiteraard een vraag over.

'Ja, ik wist dat ik deze vragen zou krijgen, Jezus Christus', lacht de drievoudig wereldkampioen. 'Ik was erg teleurgesteld dat we verloren, maar we staan nu wel aan de goede kant van het speelschema. Ik zou zeggen dat de beste teams aan de linkerkant van het schema staan. Maar je wil het altijd goed doen, natuurlijk.'

Verstappen moet toegeven dat Oostenrijk het wel goed had gedaan. 'Hun opstelling was heel goed', zegt de Nederlander. 'Het is mooi om te zien dat het team dat het op papier het beste voor elkaar lijkt te hebben niet altijd wint. Het laat ook zien dat er een paar verrassingen zijn op dit EK, dus het is heel moeilijk om alles te beoordelen', laat Verstappen weten.

Verstappen zei dat Nederland zou winnen, Marko was het er niet mee eens

Marko was vanzelfsprekend aan het juichen voor Oostenrijk. Het lijkt erop dat de 81-jarige tevreden kon zijn na de wedstrijd. 'Ik zei natuurlijk dat Oranje zou winnen', zegt Verstappen. 'Marko zei: het blijkt dat je geen voetbalexpert bent, concentreer jij je maar op Formule 1', lacht de Limburger. Ik zou natuurlijk heel graag zien dat Nederland het goed doet, maar wij moeten het beter doen. Een aantal wedstrijden zijn met een gelijk spel geëindigd, dus het is onmogelijk om te zeggen wie er gaat winnen. We zullen zien, het is erg spannend.'

Dit weekend wordt er dus ook geracet op het thuiscircuit van Marko en van het team. Verstappen kijkt er wel naar uit en kan de nederlaag van Oranje voorlopig uit zijn hoofd zetten. 'Het eten is hier altijd fantastisch!' zegt hij tijdens de persconferentie van de FIA. 'Het is onze thuisrace, natuurlijk. Het is wel een sprintweekend, en dat maakt het altijd een beetje tricky. Maar dat is oké, we gaan proberen om het allerbeste te leveren terwijl iedereen dichter bij elkaar komt.'

F1Maximaal.nl heeft nu ook een kalender van alle andere autosport, zodat je hier snel ziet wat er per weekend te zien is.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws