Verstappen reageert cynisch op Franse interviewer: 'Moet ik dan thuisblijven?' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen reageert cynisch op Franse interviewer: 'Moet ik dan thuisblijven?'

Verstappen reageert cynisch op Franse interviewer: 'Moet ik dan thuisblijven?'

Max Verstappen moest zich na afloop van de Grand Prix van Oostenrijk verantwoorden bij de media, die de Nederlander grotendeels als schuldige aanwezen van het contact met Lando Norris. Daarbij helpt het ook niet mee dat de publiekslieveling, die vaker wel dan niet wordt uitgeroepen tot Driver of the Day, de strijd moest staken. Verstappen deed rustig zijn verhaal, maar beet wel van zich af in de Franse media.

'Het was natuurlijk wat ongelukkig. Je ziet dit soort dingen liever niet gebeuren', zegt de Nederlander bij F1TV. Verstappen vindt het lastig om te uitgesproken te reageren op het incident, of de straf die hij ervoor kreeg. 'Ik moet het moment nog eens bekijken om te zien wat er verkeerd ging. Toen we elkaar raakten, was dat onder een vreemde hoek. Het was ook gek dat we er allebei een lekke band aan overhielden', vindt de kampioenschapsleider.

Even afkoelen

Verstappen en Norris kunnen goed met elkaar door een deur, maar blijkbaar minder goed met elkaar over de Red Bull Ring. Norris ging na afloop van de race witheet in op zijn vriendschap met en respect voor Verstappen. Verstappen zelf wilde in the heat of the moment niet al te veel daarover kwijt. 'Natuurlijk zullen we erover praten, maar voor nu denk ik dat het beter is om eerst af te koelen', beseft de 26-jarige. 'Ik ben meer geïrriteerd door onze prestaties in de race, en de fouten die we maakten, die we normaal niet maken.'

Franse media

Verstappen moet na een race heel wat internationale media te woord staan, zo ook de Franse collega's van Canal+, die wel een heel bijzondere stelling voorlegden aan de wereldkampioen. 'Je had Norris ook langs kunnen laten. Je staat heel ver voor in het kampioenschap', stelt de Franse interviewer. Verstappen lijkt de beste man niet al te serieus te kunnen nemen. 'Moet ik dan thuisblijven?' aldus de Limburger, die zijn irritatie maar moeilijk kan verbergen.

'Ik ben hier om te winnen, niet om tweede te eindigen.', benadrukt Verstappen in het interview. 'Als je voor de overwinning strijdt, waarom kan je dan niet hard vechten? Dit is niet hoe je hoort te denken', luidt de repliek aan het adres van de Fransman. Verstappen had eerder op de Red Bull Ring in 2019 ook al een hard gevecht met Charles Leclerc. Destijds won de Nederlander, en werd hij na een onderzoek na de race nog vrijgesproken. Ditmaal kreeg hij een tijdstraf van tien seconden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws