Piastri blij en teleurgesteld na tweede plek: 'Het doet nu ook wel pijn' Formule 1
Formule 1

Piastri blij en teleurgesteld na tweede plek: 'Het doet nu ook wel pijn'

Piastri blij en teleurgesteld na tweede plek: 'Het doet nu ook wel pijn'

McLaren zag coureur Lando Norris uitgeschakeld worden na een botsing met Max Verstappen, maar teamgenoot Oscar Piastri wist wel een podium te pakken. De Australiër is blij met zijn tweede plek, maar had na alle chaos stiekem gehoopt op meer. 'Het doet nu ook wel pijn', zegt Piastri in gesprek met F1TV.

'Ik ben vooral blij, maar het is ook een beetje bitterzoet', is het eerste wat Piastri over zijn race te zeggen heeft. 'We zaten zo dicht bij de winst, we joegen op hem tijdens de laatste stint', vervolgt hij, verwijzend naar George Russell, die er met de winst vandoor ging. 'Ik had een paar extra rondes nodig gehad. Uiteraard doet het nu ook wel pijn dat ik vanaf P7 moest starten in plaats van de derde plek', aldus de Australiër, die had gehoopt op meer.

Tweede plaats goed, maar bitterzoet

'Bitterzoet, maar we nemen de punten en de trofee mee', blijft hij positief. Ook ziet de coureur in dat deze tweede plaats alsnog erg belangrijk en bijzonder is. 'Het is pas mijn vierde podium, dus het is niet een alledaags iets, vertelt de man die vorig jaar al wel een sprintzege binnenhaalde. 'Over een paar uur zal ik het me wel echt beseffen', denkt Piastri

Met de auto is hij erg tevreden. 'De performance van de auto is heel goed. De eerste stint was wat lastig voor ons, we zaten vol in de vieze lucht en we konden niet veel doen', weet hij nog. 'We besloten een iets andere strategie toe te passen, we gingen iets langer door. Het verschil in de banden was ook goed', blikt Piastri terug op de race. 'We kwamen er echt aan tijdens de laatste stint. We hebben eigenlijk bijna het hele seizoen al een snelle auto, dus onze tijd komt eraan', voorspelt hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws