Leclerc is 'erg ongeduldig' en 'wil er alles aan doen om in 2023 wereldkampioen te worden' Formule 1
Formule 1

Leclerc is 'erg ongeduldig' en 'wil er alles aan doen om in 2023 wereldkampioen te worden'

Leclerc is 'erg ongeduldig' en 'wil er alles aan doen om in 2023 wereldkampioen te worden'

Voor Charles Leclerc had dit het seizoen moeten zijn om een gooi te kunnen doen naar de wereldtitel in de Formule 1, maar het was aan Max Verstappen om dit kampioenschap op zijn naam te schrijven. Daarmee ligt de focus voor de Ferrari-coureur alweer op volgend seizoen, waarin het moet gebeuren. Ook als dat niet lukt, is de kans groot dat Leclerc bij de Scuderia blijft.

'Ik heb een contract tot het einde van het seizoen 2024', begint Leclerc in gesprek met de Italiaanse tak van Motorsport.com. 'Vandaag de dag zie ik die deadline als heel ver weg. Ik heb altijd van Ferrari gehouden, ik wil met dit team een wereldtitel winnen en dat wil ik zo snel mogelijk doen. Wanneer de tijd komt om de toekomst te evalueren zal ik erover nadenken, maar ik hou van dit team.'

Leclerc ging slecht om met vele races

Vanaf volgend seizoen worden er vierentwintig races gehouden in de Formule 1. 'Het is vermoeiend, maar het is geen vermoeidheid die vergelijkbaar is na een zware dag in de sportschool. Het is veel geleidelijker, en het is iets waar ik tot vorig jaar slecht mee omging. Ik kon niet zeggen wanneer ik een pauze moest nemen, om drie rustige dagen thuis te blijven, ik was altijd met iets bezig. Dit jaar voelde ik de behoefte aan wat rustige momenten en ik zag de voordelen.'

In het volgende seizoen moet het gaan gebeuren, is de Monegask van mening. 'Ik weet dat de voorzitter (John Elkann, red.) heeft gezegd dat het wereldkampioenschap een doel is dat tegen 2026 moet worden bereikt, maar als coureur kan ik niet aan die deadline denken. Ik ben erg ongeduldig, ik zal me voorbereiden en er alles aan doen om in 2023 wereldkampioen te worden', besluit Leclerc.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws