Verstappen tevreden met ontwikkeling Red Bull: 'Dat had het team goed voor elkaar' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen tevreden met ontwikkeling Red Bull: 'Dat had het team goed voor elkaar'

Verstappen tevreden met ontwikkeling Red Bull: 'Dat had het team goed voor elkaar'

Max Verstappen ziet dat Red Bull Racing het momenteel goed voor elkaar lijkt te hebben tijdens het voorseizoen van de Formule 1 in 2022. De regerend wereldkampioen kijkt met een goed gevoel terug op de testdagen in Barcelona en vertelt dat alles in de fabriek in Milton Keynes ook naar behoren gaat. Dat momentum moet nu voort worden gezet in Bahrein.

'Het belangrijkste was om na de testdagen in de simulator te gaan en alles zo goed mogelijk te correleren', vertelt Verstappen tegenover Viaplay op het Bahrain International Circuit. Hij zag dat alles klopte en overeen kwam met de data van het circuit; 'Dat had het team goed voor elkaar, waardoor we goed konden doorontwikkelen. In Barcelona was alles positief.'

Verstappen heeft een paar doelen voor zichzelf gesteld voor de laatste testdagen in Bahrein: 'Meer kilometers maken en meer leren over de auto. Ook de banden, bijvoorbeeld, maar die werken heel erg anders hier dan in Barcelona vanwege het ruwe circuit. Je moet de banden gebruiken die je in de race zou gebruiken. Anders rijd je een snelle ronde zonder de juiste data', is de 24-jarige Nederlander van mening.

Red Bull vervolgt testprogramma in Bahrein

Red Bull kijkt dus met een goed gevoel vooruit op de testdagen in Bahrein, die inmiddels begonnen zijn, en het seizoen dat over een week begint. Sergio Pérez zit donderdag nog in de auto, waarna Verstappen op vrijdag in actie komt. Op zaterdag wisselen de twee teamgenoten elkaar af. Pérez begint dan in de ochtend, waarna Verstappen het stuur van de RB18 overneemt in de middag.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws