Verstappen niet bezorgd over Mercedes-sidepods: 'Neem deze tests niet al te serieus' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen niet bezorgd over Mercedes-sidepods: 'Neem deze tests niet al te serieus'

Verstappen niet bezorgd over Mercedes-sidepods: 'Neem deze tests niet al te serieus'

Max Verstappen maakt zich niet al te druk over de nieuwe sidepods van de Mercedes W13, zo laat hij weten tijdens een persconferentie in Bahrein. De regerend constructeurskampioen onthulde een haast sidepodloze bolide die indruk maakte op andere teams, coureurs en techneuten. Verstappen blijft er echter vrij koel onder.

De coureur van Red Bull Racing benadrukt dat de sidepods op de W13 de zoveelste uitvinding is die verschilt ten opzichte van andere auto's: 'Alle auto's zien er anders uit. Niemand van ons begrijpt ze goed genoeg om te vertellen wat werkt en wat niet.' Verstappen let dan ook liever op zijn eigen team en waar zij nog mee komen tijdens de testdagen: 'We kunnen ons alleen op onszelf concentreren.'

De regerend wereldkampioen benadrukt wel: 'Neem deze tests niet al te serieus. Iedereen is nog op zoek naar de beste afstelling, de beste aerodynamica. Daarnaast zijn er banden beschikbaar die bij sommige Grands Prix niet beschikbaar zijn, die kan je dan onder de auto zetten om snellere tijden neer te zetten', legt de 24-jarige Nederlander, die het rijden van veel ronden in Bahrein als doel heeft gesteld, uit.

Verstappen gelooft in Red Bull-project, verduidelijkt standpunt over Drive To Survive

Verstappen gaat ook nog in op zijn contractverlenging bij Red Bull. De Limburger ligt nu tot en met het 2028-seizoen van de Formule 1 vast. Hij laat weten dat hij gelooft in het project van zijn team voor de komende jaren en dat het daarom geen moeilijke beslissing was om bij te tekenen. Voor nu wil hij zich echter focussen op het beter leren kennen van het heden en daarmee zijn RB18.

De Red Bull-coureur sluit af met een antwoord op een vraag over zijn mening over Drive To Survive, waarvan het vierde seizoen vrijdag 11 maart uitkomt. Verstappen zegt nauwelijks voor te komen in de documentaireserie van Netflix en dat dat in de toekomst ook niet zal veranderen. Hij stelt dat hij de serie 'te gemaakt' vindt: 'Het is gewoon niet mijn ding', besluit Verstappen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws