Marko windt er geen doekjes om ondanks tweede race: 'We willen de titel veiligstellen voor Max' Formule 1
Formule 1

Marko windt er geen doekjes om ondanks tweede race: 'We willen de titel veiligstellen voor Max'

Marko windt er geen doekjes om ondanks tweede race: 'We willen de titel veiligstellen voor Max'

Red Bull Racing-topadviseur Helmut Marko zag de RB20 opnieuw domineren en is erg tevreden met het resultaat van de Grand Prix van Saoedi-Arabië. De Oostenrijker vindt het met name uitstekend dat Red Bull twee races achter elkaar op twee compleet verschillende banen heeft gewonnen. Dat betekent volgens hem echter nog niet dat de rest van de circuits ook appeltje-eitje zullen zijn.

Marko was tevredengesteld nadat Max Verstappen en Sergio Pérez net als in Bahrein weer als eerste en tweede over de streep kwamen. Op vrijdagavond ging het al goed toen Verstappen en Pérez op poleposition en P3 kwalificeerden, wetende dat ze tijdens de vrije training uitmuntende longrun-data hebben laten zien. Op zaterdagavond bleek dan ook dat de Oostenrijkse renstal weer oppermachtig was. 'Beide coureurs reden een fantastische race', begint Marko bij Viaplay. 'De auto was ook buitengewoon. Alles werkte, de strategie, de pitstops, de degradatie. Twee races op een rij, dat is echt een grote prestatie.'

Red Bull blonk uit op Bahrein, het bandenvretende circuit in de woestijn, en dit weekend ook in Jeddah, het krappe stratencircuit in Saoedi-Arabië. Betekent dat dat Red Bull alles kan winnen dit seizoen? 'Nou, dat zou ik niet erg vinden!' lacht Marko. 'Maar ik moet zeggen dat we hier meer last hadden van degradatie dan verwacht, vooral op de harde band. Dus ik hoop het, maar ik denk niet dat het zo gaat zijn (dat ze alles winnen, red.).' Volgens de Oostenrijker kwam Ferrari dichter bij, en bood Jeddah meer opties om in te halen, en daarom vermoedt hij niet dat ze in Melbourne hetzelfde resultaat zouden kunnen boeken.

'We willen de titel veiligstellen voor Max'

De geruchtenmolen draaide dit weekend weer overuren, ditmaal met de roddels dat Marko geschorst zou worden. Verstappen reageerde hier kraakhelder op: als Marko gaat, gaat hij ook. De Oostenrijker heeft op zaterdagmiddag echter bevestigd dat hij nog wel even blijft. Hij zal dus ook in Melbourne in de Red Bull-garage te zien zijn. 'Ik denk dus niet dat we zo sterk zullen zijn in Melbourne, China, Suzuka', gaat Marko verder. 'Maar ik denk wel dat we een heel goede auto hebben, want we willen de titel veiligstellen voor Max. Daar gaan we voor.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws