Verstappen weet niet waar Red Bull staat na wintertests in Barcelona Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen weet niet waar Red Bull staat na wintertests in Barcelona

Verstappen weet niet waar Red Bull staat na wintertests in Barcelona

Max Verstappen weet niet waar zijn team staat na de testdagen in Barcelona. De tijden zeggen volgens hem niets, en daarom interesseert het hem ook weinig dat Mercedes de tests als snelste team afsloot. Hij richt zich vooral op het begin van het jaar. Ook geeft hij aan dat het lijkt of het volgen van andere auto's makkelijker is geworden na de reglementswijzigingen.

'Ik weet het echt niet, en het maakt me eigenlijk ook niet uit', stelt Verstappen bij Speedweek als hem gevraagd wordt hoe zijn team het gedaan heeft ten opzichte van de concurrentie. 'Wat mij uitmaakt, is hoe de rangorde eruit ziet na de eerste kwalificatie in Bahrein.' Hij wacht dus nog even met het doen van uitspraken omtrent de vorm van Red Bull Racing.

Verstappen denkt dat reglementswijzigingen het gewenste effect hebben

De Nederlander gaat ook in op vragen omtrent het volgen van andere auto's. 'Tot nu toe heb ik het idee dat dat niet zo lastig meer is', stelt hij. 'Ik denk alleen dat we het definitieve antwoord vóór de seizoensopener in Bahrein niet gaan krijgen.' Er zit nog wel een tweede testweek aan te komen in het Midden-Oosten, maar ook daar gaan ze niet met elkaar racen.

Wanneer het niet om punten gaat, zullen de teams nooit volledig door laten schemeren hoe snel ze zijn. Wanneer het seizoen afgetrapt wordt, gaat iedereen er vol tegenaan. 'Dan pas heeft iedereen dezelfde hoeveelheid brandstof in de tank, en rijdt iedereen op dezelfde banden', concludeert Verstappen, die dan pas weet dat hij de balans op kan maken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws