Verstappen zag Ferrari op 'de toppen van hun kunnen' presteren: 'Daar zaten wij onder' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen zag Ferrari op 'de toppen van hun kunnen' presteren: 'Daar zaten wij onder'

Verstappen zag Ferrari op 'de toppen van hun kunnen' presteren: 'Daar zaten wij onder'

Max Verstappen vermoedt na de 'bonus pole' in Melbourne dat Ferrari de grootste uitdager zal zijn op de racedag. Het was de Nederlander duidelijk dat de Scuderia er ook betreffende de longruns en de bandendegradatie goed voor staat. Het is volgens Verstappen nog wat lastig om in te schatten hoe Red Bull Racing het zondag gaat doen met de banden.

De drievoudig wereldkampioen weet over het algemeen wel hoe Red Bull ervoor staat, maar is nu iets minder zeker dan tijdens de Grands Prix van Bahrein en Jeddah. De Oostenrijkse renstal had wat kopzorgen na de vrije trainingen, en ook na Q1 en Q2 van de kwalificatie, waarin de RB20 nog niet helemaal in het gareel liep. Na wat aanpassingen aan de voorvleugel wist de Nederlander er echter een dijk van een ronde uit te persen in Q3. 'Het ziet er gewoon heel goed uit bij Ferrari, de rondes komen er heel makkelijk uit', wijst Verstappen aan, geciteerd door De Telegraaf. 'Ook tijdens de longruns zien hun banden er goed uit', vervolgt de Red Bull-coureur.

'We hebben het hele weekend al moeite om de juiste balans voor elkaar te krijgen. Het is dus nog wat lastig om in te schatten hoe we de banden in leven gaan houden op zondag', kaart de Nederlander aan. 'Deze poleposition voelt een beetje als een bonus. Ik ben wat minder overtuigd van een zege dan in Bahrein en in Jeddah.' Tijdens de eerste twee sessies van de kwalificatie liet Verstappen weten veel last te hebben van onderstuur, en dat vindt hij over het algemeen wat vervelender dan overstuur. Toch kreeg hij het in de slotfase van de kwalificatie weer voor elkaar. 'We reden om het probleem heen als het ware. Ik was constant aan het finetunen. Als je daar mee bezig bent, kan je niet goed aanvallen. Ferrari oogt sterk, misschien wel op de toppen van hun kunnen, en daar zaten we een beetje onder.'

'Als er vragen zijn moeten ze me maar bellen'

Het positieve nieuws voor Red Bull is dat dit weekend veel meer zal draaien om de prestaties op het circuit, nu er achter de schermen is afgesproken om de vrede te bewaren. Het contrast met twee weken geleden na de kwalificatie in Jeddah is opvallend, toen Verstappen zich nog fel uitte en volledig achter topadviseur Helmut Marko schaarde. Verstappen heeft er al veel vragen over beantwoord, maar benadrukt nogmaals dat hij niet denkt dat mensen op punt staan om te vertrekken. 'Nee, dat denk ik niet. Sommige mensen staan er wat anders in, zij lezen veel dingen. Ik niet, en dat helpt wel', zegt Verstappen. 'Dat probeer ik die mensen ook mee te geven, dat ze sommige dingen gewoon niet moeten lezen. Als er vragen zijn dan moeten ze me maar bellen. Andersom werkt dat net zo.'

Niets missen van Verstappen in 2024? Sluit dan een abonnement af bij Viaplay.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws