Aantal zeges Verstappen in 2023 niet zo relevant: 'Dat zegt echter veel meer' Opinie
Opinie

Aantal zeges Verstappen in 2023 niet zo relevant: 'Dat zegt echter veel meer'

Aantal zeges Verstappen in 2023 niet zo relevant: 'Dat zegt echter veel meer'

Max Verstappen won afgelopen zondag in Brazilië alweer zijn zeventiende Grand Prix van het seizoen, maar de Red Bull Racing-coureur brak daarmee tevens het 71 jaar oude record van Alberto Ascari. En juist dat laatste laat volgens Allard Kalff precies zien hoe goed en dominant de drievoudig wereldkampioen momenteel is in de Formule 1.

Op een klein plaagstootje van Lando Norris na had Verstappen ook in Brazilië weer geen kind aan de concurrentie. De Nederlander kwam na 71 ronden uiteindelijk ruim acht seconden eerder over de streep dan de McLaren-coureur en het leek allemaal weer erg gemakkelijk te gaan voor Verstappen. Hij had zelfs de tijd en ruimte om het gevecht om de laatste podiumplaats tussen Fernando Alonso en zijn teamgenoot Sergio Pérez te aanschouwen op de televisieschermen. 'Dan heb je toch echt veel over hè', zegt Kalff lachend in het Viaplay-programma In de Slipstream.

Er stond ook in Brazilie dus weer geen maat op Verstappen, maar Kalff wil wel even benadrukken dat het succes hem ook niet aan komt waaien. 'Ik doe wel twee vingers in mijn neus, maar dat is natuurlijk niet zo. Hij werkt er keihard voor, dat mogen we nooit vergeten. En we mogen ook nooit vergeten hoe bijzonder het is, maar hij is wel een klasse apart', vindt de Viaplay-analist, die bijval krijgt van collega Kees van de Grint. 'Ja, er staat geen maat op hem. Hij was echt grandioos. We kunnen er een uur over kletsen, maar we kunnen het ook in een seconde afdoen.'

Aantal overwinningen zegt Kalff niet veel

Met zijn 'grandioze' prestatie veroverde Verstappen op het Autódromo José Carlos Pace alweer zijn zeventiende zege van het seizoen. Dat aantal zegt Kalff eigenlijk niet zoveel, maar dat hij (Verstappen, red.) daarmee het 71 jaar oude record van Ascari uit de boeken reed, zegt hem des te meer. De Italiaan won in 1952 namelijk zes van de acht races en behaalde daarmee een winstpercentage van 75 procent. Sindsdien slaagde er geen enkele coureur in om een hoger percentage te halen, tot nu dan.

Er zijn weliswaar nog twee GP's te verrijden, maar zelfs als Verstappen de races in Las Vegas en Abu Dhabi niet als winnaar weet af te sluiten, houdt hij een winstpercentage van 77 procent over. Volgens Kalff zegt dit eigenlijk alles over Verstappen. 'Dat record van Ascari gaat uit de boeken gereden worden. Of hij nou veertien of achttien wedstrijden wint, het percentage zegt veel meer. Als je dan tachtig procent van de wedstrijden wint, dan is alle discussie gesloten', aldus Kalff over het indrukwekkende seizoen van Verstappen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws