Alonso getipt voor carrière als F1-teambaas: 'Hij mag me verdedigen in een moordzaak' Opinie
Opinie

Alonso getipt voor carrière als F1-teambaas: 'Hij mag me verdedigen in een moordzaak'

Alonso getipt voor carrière als F1-teambaas: 'Hij mag me verdedigen in een moordzaak'

Fernando Alonso zou in de toekomst wel eens een goede teambaas zijn, zo vermoedt Damon Hill in de F1 Nation-podcast. De wereldkampioen van 1996 is lovend over de manier waarop de Spanjaard het overzicht wist te houden tijdens een hectische tweede herstart van de Grand Prix van Australië vorig weekend.

Alonso werd tijdens die herstart in de rondte getikt door landgenoot Carlos Sainz. Over de boordradio liet de tweevoudig wereldkampioen van zich horen op een onverwachte manier. Zo sprak hij zijn onvrede uit over de algehele herstart, die meteen werd gevolgd door nog een rode vlag, en niet zozeer het incident. Tegelijkertijd had Alonso het reglement goed in zijn achterhoofd, wat betekende dat hij wist dat hij zijn verloren derde plek terug zou krijgen.

Hill ziet mooie carrière na F1 weggelegd voor Alonso

Hill haakt in de podcast in op die boordradio van Alonso. 'We grapten er een beetje over dat hij ooit advocaat moet worden. Ik zou hem aanstellen om mij te verdedigen in een moordzaak', grapt de Engelsman, die al snel overgaat op een serieuzere toon. 'Het lijkt wel saai om de auto te besturen. Hij moet iets te doen hebben. Hij gaat maar door een vraagt zich af of hij ook de strategie kan bepalen, of er nog meer informatie is.'

'Hij begrijpt de reglementen al', gaat Hill verder. 'Je zou verwachten dat iemand die zo lang in de Formule 1 zit en allerlei ervaringen heeft, dat diegene ook daadwerkelijk wat heeft opgestoken, maar je kan dat niet automatisch aannemen.' Bij Alonso is dit dus wel het geval en dat geeft Hill stof tot nadenken. 'Hij zit er echt goed in, hij begrijpt het spelletje, net zoals Michael Schumacher dat begreep.'

De zevenvoudig wereldkampioen begreep volgens Hill waar mogelijkheden lagen. 'En daar maakte hij optimaal gebruik van en ik zie nu hetzelfde met Fernando. Hij moet echt ooit teambaas worden, want hij zou het briljant doen. Hij begrijpt gewoon het spelletje', aldus Hill, die overduidelijk zwaar onder de indruk is van de Aston Martin-coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws