Brundle heeft het met Sainz te doen: 'Iedereen kan zich voorstellen hoe moeilijk dat is' Opinie
Opinie

Brundle heeft het met Sainz te doen: 'Iedereen kan zich voorstellen hoe moeilijk dat is'

Brundle heeft het met Sainz te doen: 'Iedereen kan zich voorstellen hoe moeilijk dat is'

Oud-F1-coureur Martin Brundle heeft het met Carlos Sainz te doen. De Spanjaard gaat zijn laatste jaar in als Ferrari-coureur, en volgens Brundle komt de tweevoudig racewinnaar daardoor onder een vergrootglas te liggen. De F1-analist zat zelf ook eerder in een vergelijkbare situatie als Sainz, en weet hoe moeilijk het is als je steeds minder deel uitmaakt van je team.

Met het nieuws dat Lewis Hamilton in 2025 naar Ferrari overstapt, kwam ook het nieuws naar buiten dat Sainz in 2024 zijn laatste jaar ingaat bij de Italiaanse renstal. De F1-toekomst van de Spanjaard na dit seizoen is nog onduidelijk, en volgens F1-analist Brundle ligt Sainz vanaf nu onder het vergrootglas van eventuele toekomstige teams. De voormalig F1-coureur zat in 1992 bij Benetton in een situatie vergelijkbaar met waarin Sainz zich nu bevindt en spreekt daarom uit eigen ervaring.

'Aan de ene kant ben je vrij, omdat je voor jezelf kunt rijden als je weet dat je het team verlaat', legt Brundle uit. 'Maar je weet ook dat je acties op de baan, of je nu een aantal crashes hebt of wordt overtroffen door je teamgenoot of dat je hem overtreft, in de schijnwerpers staan. Het is bijna alsof alles wat je tot nu toe in je carrière hebt gedaan niet meer telt, en elke ronde, elke kwalificatie en elke race wordt tot in detail geanalyseerd.'

Brundle leeft met Sainz mee

Niet alleen ligt Sainz vanaf nu onder een vergrootglas, voorspelt Brundle, maar hij zal ook niet meer overal welkom zijn bij Ferrari. 'Het zal niet gebeuren dat iemand je opbelt en je vertelt dat je vanaf een bepaald moment niet meer gewenst bent. Je zult het vooral merken wanneer je bepaalde gegevens niet meer ontvangt of niet meer wordt uitgenodigd voor bepaalde bijeenkomsten, en ook wanneer je niet meer in de simulator zit. Je kunt je dingen gaan inbeelden. Je hebt het gevoel dat alles gericht is op de andere kant van de pits', herinnert Brundle zich.

Brundle heeft het wel met Sainz te doen, want de coureur moet nog een jaar rijden bij de Scuderia in de wetenschap dat hij in 2025 niet meer bij het team thuishoort. 'Uiteindelijk zijn autocoureurs gewoon mensen met dezelfde emoties als iedereen. Als je ontslagen wordt, maar nog een jaar door moet gaan en je best moet doen, kan iedereen zich voorstellen hoe moeilijk dat is', aldus de oud-F1-coureur. 'Maar er is ook het feit dat tientallen of honderden miljoenen mensen naar je kijken terwijl je je baan verliest.'

Niets missen van Verstappen in 2024? Sluit dan een abonnement met korting af bij Viaplay, of bekijk hier alle opties.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws