Brundle kijkt zijn ogen uit: 'Een meesterlijke vertoning van Verstappen' Opinie
Opinie

Brundle kijkt zijn ogen uit: 'Een meesterlijke vertoning van Verstappen'

Brundle kijkt zijn ogen uit: 'Een meesterlijke vertoning van Verstappen'

Voor Martin Brundle is er na de Grand Prix van Emilia Romagna meer dan voldoende om over na te praten. Nu Max Verstappen de tweede overwinning van het seizoen gepakt heeft, verwacht de Britse Sky Sports F1-analist dat we een bloedstollend spannend jaar tegemoet gaan waarin de Nederlander op Lewis Hamiltons titel gaat jagen. Ook laat hij zich uit over de aanvaring tussen Valtteri Bottas en George Russell.

'Deze Hamilton-Verstappen-battle gaat het hele seizoen duren en, zoals we in het verleden al gezien hebben, als twee coureurs van dit kaliber tegen elkaar vechten, stijgen ze naar een andere dimensie. De focus van de coureurs en de teams wordt zó intens en geconcentreerd', zo opent Brundle zijn analyse met een voorspelling van het gevecht dat we dit jaar gaan meemaken tussen de Limburger en de Brit. De oud F1-coureur ziet voldoende parallellen met historische legendarische kampioenschapsgevechten.

Verstappen moest tijdens de seizoenopener van 2021 de overwinning aan zijn Mercedes-rivaal laten, maar sloeg genadeloos toe in de openingsfase van de race op Imola: 'Als het na Bahrein één-nul stond voor Hamilton, dan stond het één-één nadat Verstappen zich een weg langs Hamilton baande in de eerste bocht na de start van de race.' Na een bliksemstart kwam de Red Bull Racing-coureur zij aan zij met de Mercedes W12, waarna hij nét iets later inremde. Vanaf toen gaf hij de overwinning niet meer uit handen.

'Uiteindelijk zou hij met een strakke 22 seconden voorsprong winnen, na ook nog een spin bij de herstart te overleven waarin hij precies de juiste hoeveelheid remde en precies juist stuurde, een eigenschap die hem zo nu en dan redt. Een meesterlijke vertoning van Verstappen op een uitdagende dag', vervolgt Brundle, die zeer onder de indruk is over hoe de elfvoudig Grand Prix-winnaar zich kranig weerde tegenover de ogenschijnlijk snellere Hamilton in uiterst lastige weersomstandigheden.

Bottas en Russell

Ook laat de Formule 1-kenner zich uit over het incident tussen Bottas en Russell dat een rode vlag teweegbracht. 'Ik ben het er mee eens dat dit voornamelijk een race-incident was, gezien de omstandigheden op de baan', stelt Brundle, die daarmee op één lijn zit met de stewards. Hij ziet niet hoe Bottas schuldig was voor het incident omdat hij ruimte overliet voor de jonge Brit van Williams. 'Russell moet zich eens achter zijn oren krabben over of hij dit niet had kunnen zien aankomen en over hoe hij zich gedragen heeft na de botsing.'

Het is een jonge, gretige coureur die een mogelijkheid zag om de auto in te halen waar hij graag in zou zitten, ziet Brundle. 'Die scherpte moet hij vooral houden, maar met name in gevechten met Mercedes moet hij kijken naar het grotere plaatje en overwegen of het het waard is.' Het gesprek na afloop van de Grand Prix met Toto Wolff, die de manager is van beide heren, was ongetwijfeld interessant volgens de commentator.

Hamilton profiteert maar krijgt mentale tik

Die rode van die de Mercedes- en Williams-man veroorzaakten, had op geen beter moment kunnen komen voor Hamilton. Het neutraliseerde voor de nummer één van het kampioenschap namelijk de anderhalve ronde achterstand die hij door zijn uitstapje naar de grindbak opgelopen was. Brundle: 'Lewis pakte dat cadeautje uit, zoals te verwachten viel, en sneed door het veld heen. Toen ik hem interviewde aan het einde van de wedstrijd viel echter wel te merken dat die fout tijdens het passeren van Russell diep zat.'

Gebruikt u de F1Maximaal-app al? Met de app (Android of IOS) krijgt u met één druk op uw scherm alle meest recente nieuwtjes vanuit de Formule 1 op uw beeldscherm!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws