Doornbos hard voor De Vries: 'Als je je niet kan aanpassen, ben je ook snel exit' Opinie
Opinie

Doornbos hard voor De Vries: 'Als je je niet kan aanpassen, ben je ook snel exit'

Doornbos hard voor De Vries: 'Als je je niet kan aanpassen, ben je ook snel exit'

Bij de nabeschouwing van Ziggo Sport zien analisten Robert Doornbos en Olav Mol dat de Grand Prix van Azerbeidzjan niet het verwachte spektakel opleverde. Een van de weinige enerverende momenten tijdens de race werd veroorzaakt door Nederlander Nyck de Vries. De debutant zag zijn race voortijdig ten einde komen na opnieuw een aanraking met de muren in Azerbeidzjan. Doornbos en Mol storen zich met name aan de reactie van de AlphaTauri-coureur na het incident.

Bij de nabeschouwing komt uiteraard het optreden van De Vries ter sprake, waarbij Rob Kamphues opmerkt dat de Nederlander voor zijn crash goed onderweg was. 'Wat bedoel je met dat hij onderweg was?' vraagt Doornbos zich af. 'Hij was laatste hè? Hij heeft niet hetzelfde tempo als Tsunoda. Je moet gewoon heel kritisch zijn, zo kijkt het team er ook naar. Je start laatste, want er starten er twee uit de pitstraat, dus je bent achttiende en je blijft achttiende. Op een gegeven moment schuif je op naar plek vijftien omdat er twee wegvallen', ziet Doornbos dat De Vries ook voor zijn crash nooit in een kansrijke positie verkeerde.

Al na tien ronden ging het wederom fout voor de Fries. 'Dan begint dit moment bij die muur, en dan komt de boordradio waarin hij zegt dat linksvoor zijn wiel afbreekt. Nee, dan moet je gewoon op de boordradio zeggen: I hit the wall guys, I'm sorry. Dat horen we meerdere keren dit weekend als het verkeerd gaat (bij andere coureurs, red.). Dus dat zijn allemaal dingen die niet in je voordeel gaan spelen bij het team achter de schermen, en zeker niet bij iemand als Helmut Marko.' Mol sluit zich aan bij Doornbos: 'Dit incident kan gebeuren, maar wat daarna gebeurt zorgt ervoor dat mensen de pee aan je krijgen.'

'Zo ben je snel exit'

Doornbos ziet het al vier raceweekenden lang verkeerd gaan voor De Vries. 'Het is natuurlijk een belabberd seizoen als je zo in de Formule 1 komt. Het niveau is zó hoog, dus als je je niet kan aanpassen ben je ook snel exit. Ik weet er alles van', refereert Doornbos aan het stuurwieltje dat hij van Red Bull Racing cadeau kreeg aan het einde van zijn carrière. Mol en Plooij sluiten zich aan bij de woorden van de voormalige Formule 1-coureur. 'In Monza kreeg hij een kans en was hij vrij in zijn hoofd. Nu rijdt hij bij een team en moet hij presteren en dan begint het. En of je hier nog uit kan komen?' voegt Mol toe. Plooij meent dat Marko niet erg blij is met het acteren van De Vries: 'Er is één meneer die er bovenop zit: Helmut Marko. Die gaat hem direct een rechtse geven.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws