Mol verklaart uitslag Grand Prix: 'Hij mist twee hersencellen meer dan de rest' Opinie
Opinie

Mol verklaart uitslag Grand Prix: 'Hij mist twee hersencellen meer dan de rest'

Mol verklaart uitslag Grand Prix: 'Hij mist twee hersencellen meer dan de rest'

De ene na de andere analist verkondigde in de afgelopen weken dat Sergio Pérez de koning van de stratencircuits is, en de Mexicaan maakte die status dit weekend opnieuw waar met zijn zesde Grand Prix-overwinning. In 2021 zegevierde Pérez ook al in de straten van Bakoe, en op zaterdag was hij ook de snelste in de sprintrace. Bij de nabeschouwing van Ziggo Sport begrijpt commentator Olav Mol wel waarom de teamgenoot van Verstappen zo sterk is op stratencircuits.

Voormalig Formule 1-coureur Robert Doornbos ziet ook dat Pérez opnieuw ijzersterk presteerde op een stratencircuit. 'Dit is de king of the streets. Max heeft Monaco wel een keer gewonnen, dat is natuurlijk waanzinnig, maar op stratencircuits is van Pérez algemeen bekend, dat van de twintig Formule 1-coureurs hij altijd wel iets extra's heeft.' Pérez pakte inmiddels vijf van zijn zes zeges op stratencircuits of tijdelijke circuits, terwijl Verstappen er juist op stratencircuits vaak door verschillende omstandigheden niet aan te pas komt.

Commentator Olav Mol vermoedt dat hij wel weet hoe het komt dat Pérez zo sterk is op de krappere circuits. 'Hij mist twee hersencellen meer dan de rest. Hoe dichter je bij de muur komt, je moet het maar durven. Verstappen geeft niks cadeau, hij houdt er wel serieus de druk op.' Zowel Verstappen als Pérez gingen tot het einde van de race tot de limiet en raakten verschillende keren de muur, maar Verstappen wist op geen enkel moment binnen DRS-afstand van zijn teamgenoot te komen.

Kritiek op Horner

Doornbos is wel van mening dat Red Bull Racing-teambaas Christian Horner zich niet erg netjes opstelde via de boordradio na de race, en kleur bekende: 'Pérez klaagt wel eens dat het team rondom Verstappen is gebouwd en hij geen eerlijke kans krijgt. Daar ben ik het niet mee eens, maar ik vond de boordradio van Horner niet erg sjiek richting de Mexicaanse fans. Hij feliciteerde Max, en er zat toch een ondertoon in, dat het nog een lang seizoen is, en dat hij een beetje pech had met de safetycar. Dat is mijn mening. Hij geeft toch een beetje aan dat het wel goedkomt.' Doornbos ziet ook dat het verschil tussen Red Bull en de concurrentie op de rechte stukken wel erg groot is. 'Leclerc rijdt al 308 kilometer per uur, en dan komt hij (Verstappen, red.) met 340 voorbij!'

Ten slotte waren de tafelgasten het unaniem eens over een van de sterren van de race, namelijk Fernando Alonso. 'Ik vind het een held: hoe hij het team helpt, die boordradio's, hoe hij zichzelf positioneert', legt Doornbos uit. 'Hij leert ook Lance Stroll om te groeien binnen het team, hij is de smaakmaker van de dag.' Zo liet Alonso onder andere een briljante inhaalactie op Sainz zien, al verdenkt Doornbos Alonso wel van lichte sabotage: 'Hij geeft Stroll een tip over de rembalans, en dan vertellen ze Stroll om dat te doen, en meteen mist hij hier de bocht en komt Lewis Hamilton voorbij', laat Doornbos zien.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws