Hill denkt dat Pérez contract aan Verstappen heeft te danken: 'Ze willen Max houden' Opinie
Opinie

Hill denkt dat Pérez contract aan Verstappen heeft te danken: 'Ze willen Max houden'

Hill denkt dat Pérez contract aan Verstappen heeft te danken: 'Ze willen Max houden'

Oud-Formule 1-coureur Damon Hill weet wel waarom Red Bull Racing voor Sergio Pérez heeft gekozen. Voordat bekend werd dat de Mexicaan voorlopig nog bij de Oostenrijkse renstal mag blijven, gingen er vele namen van coureurs rond die Pérez wel eens zouden kunnen vervangen. Volgens Hill heeft Red Bulls keuze vooral met de toekomst van Max Verstappen te maken.

Begin juni werd bekend dat Pérez nog een aantal jaar bij de Oostenrijkse renstal mag blijven. De Mexicaan presteerde de afgelopen races niet al te best, waardoor het besluit van Red Bull voor velen als een verrassing kwam. Oud-coureur Hill snapt eigenlijk wel waarom Red Bull toch voor de Mexicaan heeft gekozen. 'De gaten (tussen de coureur, red.) worden kleiner, en dat is waarom (Pérez, red.) steeds verder terug lijkt te zakken. Hij moet echt beter gaan presteren, maar natuurlijk willen ze niet iemand die hoger kan kwalificeren dan Max (Verstappen, red.)', legt Hill uit in de F1 Nation-podcast.

F1 Nation-prestator Tom Clarkson is verbaasd over Hills uitspraak. 'Denk je dat er überhaupt iemand is die hoger kan kwalificeren dan Max? Dat denk ik namelijk niet', zegt Clarkson. Hill weet echter wel een paar coureurs te noemen die de strijd met Verstappen zouden kunnen aangaan. 'Lewis (Hamilton, red.) heeft zijn vorm wat verloren dit jaar, maar ik denk dat hij dat wel weer terug kan krijgen in een directe strijd met Max. Zelfde verhaal met Lando (Norris, red.), vooral nu hij wat ouder wordt. Verder misschien ook George (Russell, red.), misschien ook Charles (Leclerc, red.). Er zijn nog zeker wel wat kandidaten die kunnen verrassen en (Verstappen, red) onder druk kunnen zetten. Maar deze coureurs hebben allemaal een contract, dus ze zullen niet naar Red Bull overstappen.'

Was Red Bull te vroeg?

Clarkson denkt echter nog steeds dat er betere kandidaten voor het Red Bull-stoeltje waren dan Pérez. 'Yuki (Tsunoda, red.), Liam Lawson, die zouden naar mijn mening wel beter werk leveren dan Sergio Pérez', aldus de presentator, die ook uitlegt dat als hij in de schoenen van Red Bull had gestaan, hij gewacht had met Pérez' contractverlenging tot na de aankomende triple header.

'Wanneer de auto moeilijker te besturen is op bepaalde circuits, zoals in Monaco en Montréal, dan weet Max er nog veel uit te halen', vervolgt Clarkson. 'We gaan nu terug naar Red Bull-terrein, circuits met middelhoge tot hoge snelheden waar je niet over de kerbs hoeft te rijden, en de auto zou daardoor makkelijker te besturen moeten worden. Checo zou daardoor ook dichter in de buurt van Max moeten rijden tijdens de aankomende races. Ik zou zelf als ik Red Bull was gewacht hebben tot na deze triple header om te zien wat Pérez nu precies kan.'

Oud-wereldkampioen Hill denkt echter dat Pérez zijn contractverlening ook grotendeels met Verstappen zelf heeft te maken. 'Als je Max wilt houden, dan is het vastleggen van Checo een manier om tegen hem te zeggen: dit is hoe de toekomst eruitziet en je hoeft je geen zorgen te maken over een supersnelle teamgenoot. Als je een Liam Lawson zou nemen, dan zit je met het probleem dat hij zichzelf (als rookie, red.) nog wil bewijzen. En van Yuki weet ik niet of hij de druk aankan', concludeert Hill.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws