Verstappen kijkt vooruit op Spaanse GP: 'Willen het momentum van Canada vasthouden' Formule 1
Formule 1

Verstappen kijkt vooruit op Spaanse GP: 'Willen het momentum van Canada vasthouden'

Verstappen kijkt vooruit op Spaanse GP: 'Willen het momentum van Canada vasthouden'

Het is tijd voor het Grand Prix-weekend van Spanje. In de Catalaanse stad Barcelona zullen de twintig beste coureurs van de wereld het weer tegen elkaar opnemen. De race in Barcelona is de start van een triple header door Europa: drie achtereenvolgende raceweekenden. In Canada wist regerend wereldkampioen Verstappen de overwinning binnen te slepen. De Nederlander laat nu alvast van zich horen in aanloop naar de race in Spanje.

Het team van Red Bull Racing is in het 2024-seizoen niet zo dominant als het in 2023 was. De RB20 van de Oostenrijkse renstal heeft moeite met de kerbs en ook liet Verstappen eerder al weten dat de auto enorm hobbelt. Ondanks een uitvalbeurt van Sergio 'Checo' Pérez zegt de Nederlander best tevreden terug te kijken op het weekend in Canada. 'We zullen proberen het momentum vanuit Canada vast te houden', laat hij via zijn officiële website weten.

Bijzondere herinneringen aan het circuit

Het circuit van Barcelona is in vergelijking tot de circuits van Monaco en Canada een traditioneler circuit. Er wordt verwacht dat het circuit beter zal passen bij de auto van de Oostenrijkse renstal. Ook kijkend naar resultaten in het verleden, lijkt het erop dat Red Bull een goede kans maakt om een mooi resultaat neer te zetten. 'Het heeft een goede mix van hoge en lage snelheidsbochten en we behalen er doorgaans goede resultaten, dus hopelijk kunnen we de prestaties van de auto dit weekend maximaliseren', zegt Verstappen.

Het Catalaanse circuit heeft extra sentimentele waarde voor Verstappen. 'Ik heb mooie herinneringen aan circuit Barcelona, vooral aan het winnen van mijn eerste Formule 1-race', schrijft hij. In 2016 kwam de toen 18-jarige Verstappen als eerste over de finishlijn tijdens zijn eerste race voor Red Bull. Ook nu hoopt de Nederlander weer op een succes in Spanje. 'We proberen het momentum vanuit Canada vast te houden, dus we kijken uit naar de race dit weekend met hopelijk goed weer', laat hij weten.

De wereldkampioen heeft zich in de afgelopen week al flink voorbereid op de race. 'We hebben al een paar Europese races gehad en afgelopen week ben ik bij het team in de fabriek in Milton Keynes geweest ter voorbereiding op de Spaanse Grand Prix', vertelt hij. Ook zal hij tijdens de race in Barcelona een speciaal eerbetoon aan zijn Nederlandse fans geven. 'Barcelona zal de eerste race zijn waar ik mijn nieuwe oranje helm zal dragen. Als eerbetoon aan mijn fans en al hun support staan ​​ze op die helm en ik vind dat het uiteindelijke ontwerp met alle details er heel gaaf uitziet.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws