Hill positief gestemd: 'Trend dat je alleen vanaf eerste rij kan winnen, kan worden doorbroken' Opinie
Opinie

Hill positief gestemd: 'Trend dat je alleen vanaf eerste rij kan winnen, kan worden doorbroken'

Hill positief gestemd: 'Trend dat je alleen vanaf eerste rij kan winnen, kan worden doorbroken'

Damon Hill gelooft dat de trend dat je in Spanje alleen vanaf de voorste rij kan winnen, kan worden doorbroken. De analist van Sky Sports F1 denkt dat de nieuwe generatie Formule 1-auto's elkaar goed genoeg kunnen volgen, waardoor een zege vanaf de eerste rij niet meer een zekere zaak zou zijn.

'Dit wordt een gigantische test voor de reglementswijzigingen', opent de wereldkampioen van 1996 zijn verhaal vanuit Barcelona. 'Er werd gehoopt dat op een baan als deze, dat er beter kan worden ingehaald met de nieuwe auto's. Voorheen kon je niet dicht bij een andere auto komen. Deze auto's kunnen dat beter', zo is Hill positief gestemd.

De Engelsman voorspelt dan ook een veelbelovend beeld voor de coureurs die achter de voorste rij kwalificeren tijdens de kwalificatie: 'Als je je niet kwalificeert op de voorste rij, dan kan je alsnog winnen. Van wat we tot nu toe hebben gezien, lijkt het er inderdaad op dat de auto's elkaar beter kunnen volgen in bochten. Als ze dat hier ook kunnen doen in de laatste sector, kunnen we wat inhaalacties zien. Die trend dat je alleen vanaf de eerste rij kan winnen, zou kunnen worden doorbroken.'

Red Bull vs. Ferrari in Spanje

Voor de race op zondag voorspelt Hill een krap duel tussen Red Bull Racing en Ferrari. Hij is met name enthousiast over de kansen van de Italianen: 'We zien daar een toename aan rechtelijnsnelheid. Red Bull heeft doorgaans de snellere auto in de races op de rechte stukken, wat hen helpt om in te halen. Ze waren op vrijdag niet blij met hun racetempo, niemand was dat echt, want Ferrari zag er goed uit.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws