Hughes: 'Tsunoda gaat voor grootste sensatie zorgen sinds Verstappen' Opinie
Opinie

Hughes: 'Tsunoda gaat voor grootste sensatie zorgen sinds Verstappen'

Hughes: 'Tsunoda gaat voor grootste sensatie zorgen sinds Verstappen'

AlphaTauri is sinds het team werd overgenomen door Red Bull Racing in 2006 uitgegroeid tot één meer dan degelijk team op het middenveld. Met de bedoeling om het volgende grote talent van Red Bull een kans te geven in de Formule 1, weet het team bijna elk jaar wel weer voor een verrassing te zorgen. Volgens Mark Hughes, schrijvend voor The Race, zal dat dit jaar niet anders zijn, maar zal die verrassing niet de auto zelf zijn.

Die verrassingen moeten we volgens Huges terugvinden in de resultaten van het team. Het team mag dan wel negen van de tien keer strijden in het middenveld, toch heeft AlphaTauri ook wel eens een podium weten te pakken. En dan hebben we het nog niet eens over de twee overwinningen op Monza van Sebastian Vettel in 2008 en Pierre Gasly vorig jaar, wat volgens Hughes 'verhalen rechtstreeks uit een sprookjesboek' zijn.

'Het technische team van AlphaTauri, onder leiding van Jody Egginton, weet heel goed wat zij wel en niet kunnen doen met de middelen die ze hebben', vertelt Hughes, die een doorontwikkeling van de 2020-auto ziet aankomen. 'Met de tijd die eraan zit te komen, waarin teams maar gelimiteerde mogelijkheden hebben om de windtunnel in te gaan, moeten we geen radicale veranderingen aan de auto verwachten.'

AlphaTauri-coureurs wekken enthousiasme op bij Hughes

Hughes gaat verder en vertelt dat hij enthousiast is over debutant Yuki Tsunoda: 'De Japanner zal voor spanning en sensatie zorgen in de Formule 1. Misschien wel meer dan welke Red Bull-junior dan ook sinds Max Verstappen.' Hughes sluit vervolgens af door te zeggen dat AlphaTauri met Gasly de perfecte nummer één heeft in het team: 'Gasly is uitgegroeid tot de coureur zoals we hem kennen van zijn begindagen in de sport: snel, vastberaden en niet bang om het duel aan te gaan.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws