Overstap van Hamilton nog altijd mogelijk: 'De pure snelheid van Ferrari is vergelijkbaar met Red Bull' Opinie
Opinie

Overstap van Hamilton nog altijd mogelijk: 'De pure snelheid van Ferrari is vergelijkbaar met Red Bull'

Overstap van Hamilton nog altijd mogelijk: 'De pure snelheid van Ferrari is vergelijkbaar met Red Bull'

Drievoudig Grand Prix-winnaar Johnny Herbert sluit nog altijd niet uit dat Lewis Hamilton overstapt naar Ferrari. Hamilton eindigde in de afgelopen twee races op het podium en Mercedes staat inmiddels tweede in het constructeurskampioenschap, terwijl Ferrari slechts op een vierde plaats staat. Toch denkt Herbert dat Ferrari momenteel betere kansen heeft om het gevecht met Red Bull Racing aan te gaan.

Voor de Grand Prix van Canada meldde Mercedes-teambaas Toto Wolff dat hij hoopte het nieuwe contract van Hamilton voor de race in het Noord-Amerikaanse land te kunnen bevestigen, maar dat is niet gelukt. 'Hamilton staat al zeker een maand lang op het punt om bij te tekenen, maar ik geloof nog altijd dat er een kans is dat hij naar Ferrari gaat', speculeert Herbert bij OLBG. 'Ik weet dat ze dat ontkend hebben, maar ze hebben nog altijd geen contractverlenging bekendgemaakt bij Mercedes.'

Volgens Herbert, die in 1999 zijn laatste zege pakte voor Stewart in een memorabele race op de Nürburgring, is het veelzeggend dat een bekendmaking alsmaar uitgesteld wordt. 'Ze blijven maar zeggen dat ze heel dicht bij het tekenen van een nieuw contract zijn. Ik vraag me af of er nog meer gaande is. Naar mijn mening kan een gokje zich uitbetalen voor Lewis (Hamilton, red.), want ik zie dat Mercedes ondanks de recente verbeteringen, nog lang niet in staat is om Red Bull uit te dagen en races te winnen. Ferrari heeft ongemeen veel potentieel dat het op tafel kan leggen. Ik plaats nog altijd mijn vraagtekens bij Mercedes', aldus Herbert.

Ferrari dichter bij Red Bull

Niemand reed meer races voor een team dan Hamilton bij Mercedes, en dus kennen Hamilton en Wolff elkaar als geen ander. 'Ik denk dat ze nog steeds close zijn en veel respect voor elkaar hebben. Ze zijn allebei in 2013 bij Mercedes gekomen, maar we bevinden ons nu in een ander scenario omdat het team Lewis en George (Russell, red.) geen auto kan geven waar ze een wereldtitel mee kunnen winnen', aldus de Britse analist. 'Een coureur leeft om wereldkampioen te worden, en je bent je altijd bewust van wat om je geen gebeurt, je denkt altijd na over welk team het potentieel heeft.'

Dat team is dus niet Mercedes, denkt Herbert. 'Lewis is zeker wakkergeschud in de afgelopen jaren, waarin Mercedes niet zo sterk heeft gepresteerd als eerder het geval was. Lewis zal denken: Waar heb ik een kans op een achtste titel? Hij verdient die titel vanwege alle redenen die bij ons bekend zijn. Mercedes ligt nog steeds ver achter op Red Bull. De pure snelheid van Ferrari is ongeveer vergelijkbaar met Red Bull, maar ze vallen vaak terug in de races. Dat is iets dat opgelost kan worden', denkt Herbert.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws