Pérez afgebrand door analist: 'Dit is geen mening, maar een feit' Opinie
Opinie

Pérez afgebrand door analist: 'Dit is geen mening, maar een feit'

Pérez afgebrand door analist: 'Dit is geen mening, maar een feit'

Dertienvoudig Grand Prix-winnaar David Coulthard is zwaar teleurgesteld door de prestaties van Red Bull Racing-coureur Sergio Pérez. De Mexicaan ontbrak in Qatar voor de achtste keer in het laatste kwalificatiedeel, en dreigt zijn tweede plek in het kampioenschap te gaan verliezen aan Lewis Hamilton, als hij niet verbetert qua vorm.

Pérez klaagde na de sessie over het gebrek aan balans, terwijl teamgenoot Max Verstappen onbedreigd op weg ging naar een volgende poleposition. Naast de klachten over zijn afstelling, was Pérez ontevreden over het feit dat het overschrijden van de witte lijnen dit weekend bestraft wordt.

Voormalig Red Bull-coureur Coulthard is toch vooral kritisch op Pérez. 'Checo zal niet blij zijn met zijn prestatie. Het is niet goed dat hij staat waar hij staat', vindt de Schot in gesprek met Viaplay. 'Ook Carlos Sainz eindigde buiten de top tien.' Het verschil tussen Verstappen en Pérez wordt alsmaar groter, merkt ook Coulthard op. 'Het valt niet te ontkennen dat hij ondermaats presteert, vergeleken met Max Verstappen. Dat is geen mening, maar een feit.'

Vorige week gaf Pérez nog aan dat hij een mental coach in dienst heeft genomen, maar Coulthard betwijfelt alsnog of hij nu erg gelukkig is. 'Ik kan me niet voorstellen dat hij aan het genieten is. Ik heb het tijdens mijn carrière ook meegemaakt. Soms kon ik redelijk meekomen met coureurs als Mika (Häkkinen, red.) en Kimi (Räikkönen, red.), maar soms leverde ik gewoon niet wat het team verdiende. Je kan je in deze sport nergens verstoppen. De stopwatch liegt niet. Je moet gewoon leveren', aldus Coulthard.

Hamilton ruikt bloed

'Checo (Pérez, red.) is een Grand Prix-winnaar, en verdient het respect dat daarbij komt kijken, maar hij moet op constante basis dichter bij Max zitten', voegt de Schot toe. Ondanks de goede seizoenstart en het dominante materiaal, ziet Pérez Hamilton, die zondag als derde mag starten, steeds verder naderen in het kampioenschap. 'Als Checo niet tweede eindigt in dit wereldkampioenschap, moet hij eens goed in de spiegel kijken', luiden de harde woorden. 'Dit is geen kwestie van jouw of mijn mening, of van wie dan ook. Hij beseft dit. Deze auto heeft hem een kans geboden om voor het kampioenschap te vechten. Dat gevecht eindigde al vroeg in het jaar, maar hij zal minimaal tweede moeten eindigen.'

Stem op F1Maximaal voor Website van het Jaar en maak kans op een PlayStation 5 en veel meer!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws