Tremayne neemt het op voor Hamilton na dramaweekend: 'Dit was niet zijn fout' Opinie
Opinie

Tremayne neemt het op voor Hamilton na dramaweekend: 'Dit was niet zijn fout'

Tremayne neemt het op voor Hamilton na dramaweekend: 'Dit was niet zijn fout'

Formule 1-kenner David Tremayne denkt dat het ondermaatse presteren van Lewis Hamilton niets met de stuurkunsten van de Brit zelf te maken had. Mercedes is het vooral niet meer gewend om met spontane oplossingen te komen na jaren de snelste van het veld te zijn. Daarom viel de zevenvoudig wereldkampioen zo door de mand in Saoedi-Arabië.

Tremayne belicht in zijn stuk voor Formula 1 het Grand Prix-weekend van Mercedes en de zware weg naar de top die het team nu in moet zetten. Het weekend van Hamilton werd vooral gekenmerkt door een kwalificatie waarin hij in Q1 al uitgeschakeld werd. 'Dit was niet de fout van Hamilton', zo neemt Tremayne het op voor zijn landgenoot.

'In alle drie de vrije trainingen was Hamilton sneller dan Russell. Dat doet niets af aan de prestatie van Russell, maar is meer een indicatie van dat de teamgenoten voorafgaand aan de kwalificatie op hetzelfde niveau zaten', analyseert hij. Russell wist gedurende de kwalificatie wel gewoon Q3 te bereiken. Hamilton eindigde op zaterdag op de zestiende plek.

Mercedes moet gokken

Waarom ging het mis bij de constructeurskampioenen van 2021? 'Mercedes' problemen waren dusdanig groot dat ze moesten gokken. Het is geen team meer dat weet wat het moet doen; ze tasten nu in het duister en proberen het beste te maken van de situatie terwijl in de fabriek in Brackley de crisis weggewerkt wordt', ziet Tremayne. Het is voor Mercedes dus vooral een kwestie van improviseren in 2022.

Tremayne merkte aan de voorkant van de grid het gevecht tussen Max Verstappen en Charles Leclerc op, en verwacht dat de Mercedes-coureurs snakken naar een bolide waarmee ze met de Monegask en de Nederlander mee kunnen strijden. 'Terwijl Verstappen en Leclerc naar elkaar aan het zwaaien waren tijdens de slowdown lap vroegen Hamilton en Russell zich vast af hoe snel Mercedes ze een auto kan bieden waarmee ze, eindelijk, de weg naar de top weer in kunnen zetten', zo sluit hij af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws