Viaplay-analisten oneens over nieuw sprintformat: 'Sorry ik kan er niks anders van maken' Opinie
Opinie

Viaplay-analisten oneens over nieuw sprintformat: 'Sorry ik kan er niks anders van maken'

Viaplay-analisten oneens over nieuw sprintformat: 'Sorry ik kan er niks anders van maken'

Christijan Albers en Ernest Knoors zijn het niet met elkaar eens over het nieuwe sprintformat. Albers is een voorstander van de nieuwe opzet voor sprintweekenden. De voormalig coureur van onder meer Minardi vindt het vernieuwend en het is naar zijn mening goed voor de fans. Ernest Knoors ziet juist niks in het gewijzigde format. De voormalig ingenieur van Ferrari is er niet van overtuigd dat er harder geracet gaat worden.

De meningen over het nieuwe format lopen nogal uiteen en ook de analisten van Viaplay zitten niet op één lijn. Albers vindt het een positieve ontwikkeling, maar Knoors ziet er daarentegen niet veel in. 'Ik vind het geweldig', zegt Albers in het Viaplay-programma Shakedown. 'Er zijn veel mensen die er tegen zijn, maar ik vind het juist weer iets vernieuwends. We moeten meegaan met de tijd. Ik vind het leuk voor de fans. Vrijdag hebben ze met de kwalificatie ineens wat te beleven en het zorgt ook voor chaos. Het zorgt ervoor dat de kleinere teams een grotere kans hebben om wat verder naar voren te komen.'

Knoors ziet juist weinig voordelen van de nieuwe opzet en hij vraagt zich hardop af of het wel echt een verbetering is. 'Ik vind het eigenlijk niet zo leuk en dat heeft er vooral mee te maken dat ik het betwijfel of er wel harder geracet gaat worden, vooral in de Sprint. De top acht krijgt punten, maar daar achter heb je geen enkele motivatie om hard te gaan racen. Als ik teambaas zou zijn en je ligt tiende of elfde en je weet dat dit niks gaat worden, dan zou ik zeggen: parkeer de auto maar in de garage en zorg dat de motor goed is voor de race.'

Knoors denkt niet dat dit een blijvend format is

De nieuwe opzet zorgt er in ieder geval voor dat er meer actie is. Knoors gelooft dat ook wel, maar hij denkt dat er nog wel gesleuteld gaat worden aan het format. 'Ik geloof best dat er spektakel komt en je hebt twee kwalificaties, maar ik weet niet of dit wel de eindversie gaat zijn om het ook voor de coureurs buiten de top acht interessant te maken.' Albers is het niet eens met zijn collega. 'Het is een extra race in een weekend en dat betekent dat er meer kansen zijn. Sorry ik kan er niks anders van maken. Het betekent gewoon dat je extra kans maakt om voorin te eindigen', aldus de voormalig F1-coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws