Viaplay-analisten tonen begrip voor geïrriteerde Verstappen: 'Erg irritant als iemand dat doet' Opinie
Opinie

Viaplay-analisten tonen begrip voor geïrriteerde Verstappen: 'Erg irritant als iemand dat doet'

Viaplay-analisten tonen begrip voor geïrriteerde Verstappen: 'Erg irritant als iemand dat doet'

De analisten van Viaplay hebben begrip voor de reactie van Max Verstappen op de radioberichten van zijn ingenieur Gianpiero Lambiase. De coureur van Red Bull Racing werd tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten meerdere keren aangesproken door zijn steun en toeverlaat, terwijl hij zich in de remzone bevond. Niet iedereen was na afloop even enthousiast over de felle wijze waarop Verstappen reageerde, maar de analisten kunnen er wel begrip voor opbrengen.

Verstappen en Lambiase hebben het dit jaar wel vaker met elkaar aan de stok gehad, maar nog niet eerder ging het er zo hard aan toe als afgelopen weekend. Door een probleem met zijn remmen moest Verstappen zondag alles uit de kast halen om voor de derde keer op rij te zegevieren op het Circuit of The Americas. Lewis Hamilton kwam in de slotfase steeds dichterbij en Verstappen had de volle concentratie nodig. Toen Lambiase de Nederlander aansprak tijdens het remmen, werd hem dat niet in dank afgenomen.

Via de boordradio maakte Verstappen hem duidelijk dat hij dit niet weer moest doen, maar zijn ingenieur ging opnieuw de mist in. Weer werd Lambiase op felle wijze verzocht om zijn mond te houden. Sebastian Bleekemolen begrijpt de reactie van Verstappen wel. 'Het is ontzettend irritant als iemand tegen je begint te praten tijdens het remmen', zegt de autocoureur in het Viaplay-programma Shakedown. 'Je hebt het al druk met heel veel dingen en dan word je ook nog eens gestoord tijdens het remmen.'

Tom Coronel valt zijn collega vervolgens direct bij. 'Helemaal als je een probleem hebt met het remmen, want dan wil je je daar volledig op concentreren. Je luistert naar het geluid, voelt de kracht en dan hoor je dat ineens in je oren. Dat wil je gewoon niet', zegt Coronel stellig.

Tim Coronel zag onzekerheid bij Verstappen

Waar Bleekemolen en broer Tom zich vooral uitspraken over de situatie zelf, daar viel Tim Coronel juist iets anders op. Verstappen wordt vaak gezien als een koele kikker, maar Tim bespeurde toch wat onzekerheid bij de drievoudig wereldkampioen. 'Hij vond het zelf natuurlijk ook heel spannend, want Hamilton zat vlak achter hem. Je ziet wel vaak dat als iemand in zijn nek zit te hijgen, hij toch graag die rust wil.' Als de presentator vervolgens constateert dat de onzekerheid een klein beetje toenam, antwoordt Coronel bevestigend.

Bekijk de Grand Prix van Mexico live via F1TV of Viaplay!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws