Update II | 'Jos Verstappen om hele andere reden niet bij Grand Prix van Saoedi-Arabië' Formule 1
Formule 1

Update II | 'Jos Verstappen om hele andere reden niet bij Grand Prix van Saoedi-Arabië'

Update II | 'Jos Verstappen om hele andere reden niet bij Grand Prix van Saoedi-Arabië'

Jos Verstappen is van mening dat er snel iets moet gebeuren bij Red Bull Racing om de situatie met teambaas Christian Horner te laten kalmeren. Verstappen senior vindt dat het het team uit elkaar drijft. De eerste zege van zijn zoon Max Verstappen werd enigszins overschaduwd door de voortslepende zaak die voornamelijk de Engelse media domineert.

Horner werd begin februari beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag, maar was vervolgens gewoon aanwezig bij de RB20-presentatie en was ook in de garage te zien tijdens de testdagen in Bahrein. Voorafgaand aan de start van het eerste raceweekend werd de Brit echter vrijgepleit en leek de zaak over te zijn, maar niets was minder waar toen een tal van journalisten, teambazen en Stefano Domenicali een mail kregen van een anonieme bron. De mail bevatte een Google Drive-file met vermeend Whatsapp-verkeer tussen Horner en de medewerkster in kwestie. Het zorgt voor veel onrust bij de Formule 1-leiding.

Verstappen senior denkt dat het ook voor onrust zorgt binnen de Oostenrijkse renstal, al was dat niet te zien aan de dominante overwinning van zijn zoon. 'Deze situatie is beslist niet goed en het drijft mensen uiteen', zegt de 52-jarige tegenover De Telegraaf. 'Op deze wijze kan het niet doorgaan. Zo blijft er veel spanning in de lucht hangen.' Meer commentaar heeft Verstappen senior niet geleverd. Horner heeft gedurende het raceweekend in Bahrein de media wel te woord gestaan, maar alleen betreffende de zaken op het circuit. Horners vrouw, Geri Halliwell, was zaterdag ook aanwezig in Bahrein.

Speculaties nemen de overhand

De FIA heeft laten weten zich er niet mee te bemoeien, maar FIA-president Mohammed ben Sulayem gaf aan dat het wel schadelijk is voor de sport. Het zorgt wederom voor veel reacties op de socialemediakanalen, en iedereen legt Horners woorden en daden onder een vergrootglas. De Brit werd op vrijdag pratend met Ben Sulayem in de paddock gespot. Tot nu toe is het dus onduidelijk wat er gaat gebeuren. Vanzelfsprekend nemen speculaties de overhand.

Update 12:55u (04/03) | ESPN: 'Jos Verstappen slaat Grand Prix van Saoedi-Arabië over vanwege Horner-situatie'

Jos Verstappen zal niet afreizen naar de Grand Prix van Saoedi-Arabië vanwege de situatie met Red Bull-teambaas Christian Horner, melden bronnen aan ESPN. Dat zou alles te maken hebben met de uitspraken die de vader van Max Verstappen heeft gedaan over Horner. Tegenover verschillende media zei Verstappen Sr. dat deze situatie niet langer zo door kan gaan.

De avond voor de Grand Prix van Bahrein werden Jos Verstappen en Horner nog gezien, terwijl ze een verhitte discussie aan het voeren waren. Daar bood de Nederlander later nog zijn excuses voor aan. Naar verluidt zou Jos aan zijn naasten hebben verteld dat zijn zoon Red Bull zal verlaten als Horner aan het roer blijft staan. In aanloop naar de race zou hij ook hebben gedineerd met Mercedes-teambaas Toto Wolff.

Bij Mercedes zijn ze nog hard op zoek naar een vervanger voor Lewis Hamilton, die in 2025 naar Ferrari vertrekt. Of Max Verstappen ook zit te wachten op een overstap naar Mercedes, is niet bekend. Dat Verstappen Sr. niet aanwezig zal zijn, brengt weer een nieuw hoofdstuk in de hele situatie rondom Red Bull. Toch raakt zijn zoon daar niet afgeleid van en zet hij gewoon in op een vierde wereldtitel.

Update 15:45u (04/03) | 'Jos Verstappen om hele andere reden niet bij Grand Prix van Saoedi-Arabië'

Jos Verstappen zal om een hele andere reden niet aanwezig zijn bij de Grand Prix van Saoedi-Arabië. Eerder meldde ESPN dat het zou komen door de situatie met Red Bull-teambaas Christian Horner. Maar volgens andere journalisten is dat helemaal niet de reden. Verstappen Sr. doet komend weekend mee aan de Rallye de Hannut, dat meldt Jon Noble op X.

Daarmee wordt het verhaal van ESPN de kop ingedrukt. Van 8 tot en met 10 maart vindt de 55ste editie van de Rallye de Hannut plaats in Wallonië. Dat is dan ook de reden dat Jos Verstappen niet aanwezig kan zijn in Jeddah. Volgens de journalisten is de vader van Max Verstappen nog steeds welkom bij Red Bull, ook na wat er zich heeft afgespeeld in Bahrein.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws