Waarom Ferrari niet geschikt is voor Hamilton: 'Dat maakt Mercedes een betere plek' Opinie
Opinie

Waarom Ferrari niet geschikt is voor Hamilton: 'Dat maakt Mercedes een betere plek'

Waarom Ferrari niet geschikt is voor Hamilton: 'Dat maakt Mercedes een betere plek'

Johnny Herbert ziet Lewis Hamilton niet naar Ferrari gaan, zo vertelt de oud-Formule 1-coureur in gesprek met GIVEMESPORT. Waar de Scuderia voor vele coureurs de droom is om voor te rijden, denkt Hamilton daar volgens Herbert heel anders over. Bovendien denkt de Brit dat Ferrari nu niet het juiste team is voor de zevenvoudig wereldkampioen.

Het is sowieso nog maar de vraag of er wel ruimte is voor Hamilton in Maranello. 'Kan er iets gebeuren bij Ferrari? Als daar iemand vervangen moet worden, zou je zeggen dat het Carlos Sainz is. Charles Leclerc heeft waarschijnlijk het meest consistente aan werk geleverd gedurende de afgelopen paar jaar. Maar is Ferrari wel de juiste plek om naartoe te gaan?'

Zo maakt Ferrari vaak de hoge verachtingen rondom het team niet waar. 'We weten dat er altijd veel beloftes zijn, maar die beloftes komen nooit echt tot uiting in een concept dat werkt', ziet Herbert. 'Vorig jaar schoten ze uit de startblokken en leek het uiteindelijk allemaal te verdampen en te verdwijnen. Dat maakt Mercedes waarschijnlijk een betere plek met uitzicht op overwinningen.'

'Hamilton wil gewoon in staat zijn om races te winnen'

Hamilton zou er ook zo over denken, meent Herbert. 'Als coureur krijg je altijd te horen dat Ferrari het team is dat je echt eens moet ervaren. Ik denk alleen niet dat Lewis daar ook zo over denkt. Hij wil gewoon in staat zijn om races te winnen en de snelste te zijn. Dat heeft hij al bij Mercedes mogen ervaren voor een goede periode van zijn carrière', aldus de oud-F1-coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws