Hamilton zou Ferrari afwijzen voor Mercedes: 'Maar dat zegt niets in de Formule 1' Opinie
Opinie

Hamilton zou Ferrari afwijzen voor Mercedes: 'Maar dat zegt niets in de Formule 1'

Hamilton zou Ferrari afwijzen voor Mercedes: 'Maar dat zegt niets in de Formule 1'

Gerhard Berger sluit niet uit dat Lewis Hamilton binnen afzienbare tijd voor Ferrari uitkomt in de Formule 1. De Oostenrijker denkt dat dat vooral heeft te maken met het feit dat als Mercedes hem geen competitieve auto kan bieden, de Engelsman dan overweegt om Ferrari uit het slop proberen te trekken.

Berger geeft bij Kronen Zeitung aan dat de situatie vergelijkbaar is met die van Ayrton Senna, Hamiltons grote held. 'Elke coureur wil minstens één keer voor Ferrari rijden. En bijna alle goede coureurs hebben dat gedaan. Senna ging gewoon niet naar de Scuderia, omdat hij wist: daar kan ik nooit winnen. Het kan zijn dat Lewis er ook zo over denkt.'

Hamilton beschikt momenteel echter ook niet over een auto waarmee hij kan winnen. 'Als hij bij Mercedes geen competitieve auto krijgt, als hij geen plek ziet bij Red Bull Racing, dan zou hij kunnen denken: ik wil nog niet stoppen, ik wil Ferrari nog een keer proberen. Misschien kan ik het oplossen', denkt Berger, die zelf veertien seizoenen mee heeft gedaan in de Formule 1.

Loyaliteit Hamilton naar Mercedes 'zegt niets in de Formule 1'

Mercedes heeft zelf geen plannen om te breken met Hamilton en de zevenvoudig wereldkampioen geeft aan die zelf ook niet te hebben. Wel beschikt de 38-jarige over een aflopend contract. Loyaliteit hoeft wat dat betreft niet aan de orde te zijn als het aan Berger ligt. 'Hoewel Lewis voortdurend benadrukt dat hij zijn Mercedes-familie nooit zou verlaten, zegt dat niets in de Formule 1. Niemand geeft hier zijn kaarten prijs.'

Poll

Zie jij Lewis Hamilton naar Ferrari gaan?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws