Windsor oneens met kritiek op Verstappen-dominantie: 'F1 is nooit saai' Opinie
Opinie

Windsor oneens met kritiek op Verstappen-dominantie: 'F1 is nooit saai'

Windsor oneens met kritiek op Verstappen-dominantie: 'F1 is nooit saai'

Peter Windsor kan weinig met de kritiek dat de dominantie van Max Verstappen de races saai maakt. De Britse journalist is zelfs van mening dat races nooit saai zijn, zelfs als dezelfde coureur steeds weer als eerste wordt afgevlagd. Windsor kan echter niet ontkennen dat de uitvalbeurt van de Red Bull Racing-coureur de race op een bepaalde manier wel interessant maakte.

Verstappen ging in Australië op zoek naar zijn tiende opeenvolgende zege in de koningsklasse van de autosport, wat een evenaring van zijn eigen record zou betekenen. Een probleem met de remmen zorgde er echter voor dat de Nederlander al na vier ronden de strijd moest staken, waarmee er tevens een einde kwam aan de indrukwekkende reeks van 43 achtereenvolgende wedstrijden waarin de regerend wereldkampioen in de punten eindigde.

Dat Verstappen eens niet won, was voor veel fans een zeer prettig geschenk. Er werd de afgelopen tijd namelijk veel geklaagd over de dominantie van de drievoudig wereldkampioen en die overmacht zou de F1 saai maken. Windsor vindt dat echter te kort door de bocht. 'Mensen denken dat de races saai zijn omdat Max (Verstappen, red.) wint', begint de Brit in een livestream op YouTube. 'Maar racen is nooit saai, F1 is nooit saai, ook niet als dezelfde persoon altijd wint. Er gebeurt zoveel en waar de één wint, verliest de ander. Het is maar net hoe je ernaar kijkt', zo vindt Windsor. 'Als de commentator op de televisie zegt dat het heel saai is, dan gaan mensen dat natuurlijk ook denken. Maar als het op de juiste manier gepresenteerd wordt dan is het helemaal niet saai.

Verstappen had vermoedelijk wel gewonnen

Windsor geeft echter wel toe dat de uitvalbeurt van Verstappen de race op een bepaalde manier interessanter heeft gemaakt. 'We hebben recentelijk meerdere races gehad, waarvan je kon zeggen: als Max niet meedeed of al uitviel na één ronde, dan was dit een fenomenale race geweest', zegt Windsor. 'Dat zagen we in Melbourne. Het is niet voor het eerst dat we een geweldig gevecht voor P2 hadden, nou ja misschien geen geweldige strijd, maar een dubbelzege voor Ferrari is iets groots', stelt Windsor, die denkt dat Verstappen waarschijnlijk wel had gewonnen als hij niet was uitgevallen.

'Maar zoals ik eerder al zei, ik denk wel dat het close was geweest. Het had een interessante race kunnen worden. Red Bull had Ferrari dan waarschijnlijk wel gepakt met de strategie, maar ze (Ferrari, red.) waren nu wel zo dichtbij dat ze iets hadden kunnen doen met de strategie als Verstappen niet was uitgevallen', aldus Windsor.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws