F2 en F3 in België | Pourchaire ziet Drugovich uitlopen door DNF, Doohan wint F2 & F3
F2 & F3

F2 en F3 in België | Pourchaire ziet Drugovich uitlopen door DNF, Doohan wint

F2 en F3 in België | Pourchaire ziet Drugovich uitlopen door DNF, Doohan wint

Naast de Formule 1 zijn er bij de Grand Prix van België meer raceklassen actief op de baan. Met de Formule 2 en Formule 3 en de W-Series is het druk op het Circuit de Spa-Francorchamps en F1Maximaal.nl houdt je in dit topic op de hoogte van alle updates en uitslagen van de opstapklassen.

F2: Pourchaire ziet Drugovich uitlopen door DNF, Doohan wint

Jack Doohan zegeviert in de hoofdrace van de Formule 2. De Virtuosi Racing-coureur startte als vierde, maar verschalkte direct Logan Sargeant en Enzo Fittipaldi bij de start. Na zijn pitstop passeerde hij polesitter Felipe Drugovich voor de leiding in de race dankzij een succesvolle undercut. Het is de derde overwinning voor de Alpine-protegé in de opstapklasse. Hij klimt naar de vierde plaats in het kampioenschap en heeft zicht op P3.

Red Bull Racing-junior Liam Lawson wordt derde, nadat hij zaterdag al de sprintrace won. Richard Verschoor was in de slotfase nog op jacht naar de laatste podiumplek van de Nieuw-Zeelander. De Trident-coureur reed op betere zachte banden, maar kon het gat niet dichten en werd vierde. Théo Pourchaire viel uit met technische probleem, waardoor het gat met kampioenschapsleider Drugovich groeit tot 41 punten.

F3: Maloney wint Formule 3-hoofdrace, Bearman mengt zich in titelstrijd

Zane Maloney heeft de hoofdrace van de Formule 3 op het Circuit de Spa-Francorchamps gewonnen. De Trident-coureur begon vanaf P2 en wist na de tweede safety car-herstart de leiding over te nemen van polesitter en MP Motorsport-coureur Caio Collet, die een tijdstraf van vijf seconden kreeg. Het betekent de eerste overwinning van Maloney in de Formule 3. Roman Stanek leverde Trident een 1-2 op, terwijl Ferrari-junior Oliver Bearman zijn tweede podium van het weekend pakte, gezien hij zaterdag al de sprintrace won.

Arthur Leclerc, Isack Hadjar en Victor Martins, de drie titelkandidaten, moesten opnieuw een inhaalrace rijden vanaf P20, P23 en P24. Dat lukte alleen de eerste twee, gezien Martins in de openingsfase van de race uitviel na contact in de Bus Stop-chicane. Leclerc en Hadjar konden echter niet naar de punten toe rijden en eindigden als respectievelijk elfde en veertiende. Bearman staat door zijn topweekend in België wel tweede in het kampioenschap met 105 punten, op slechts één punt achterstand van Hadjar.

F2: Red Bull-junior Lawson wint sprintrace mede dankzij DNS Daruvala

Liam Lawson heeft op zaterdag de sprintrace van de Formule 2 weten te winnen. De junior van Red Bull Racing reed op vrijdag nog de eerste vrije training bij AlphaTauri, maar met deze overwinning kan zijn weekend al helemaal niet meer stuk. Lawson begon de race vanaf de derde plek, maar hij had alleen Ralph Boschung voor zich. Jehan Daruvala mocht namelijk niet aan de race beginnen.

Lawson wist al snel voorbij te gaan aan Boschung en de eerste plek stond hij ook niet meer af. De sprintrace werd nog even opgeschrikt door een harde klapper van Logan Sargeant, waarvan vooral Felipe Drugovich kon profiteren. De Braziliaan besloot naar binnen te duiken om over te stappen op de softs, waardoor hij uiteindelijk als vierde over de streep kwam. Jack Doohan en Boschung kwamen uiteindelijk als tweede en derde over de streep.

F3: Bearman wint door zware crash opgeschrikte Formule 3-sprintrace

Oliver Bearman heeft de sprintrace van de Formule 3 gewonnen op Spa-Francorchamps. De Prema-coureur en Ferrari-junior begon vanaf de vijfde plaats, maar profiteerde optimaal van een hectische openingsfase, waarin polesitter Zak O'Sullivan, Juan Manuel Correa en Franco Colapinto allemaal betrokken waren bij incidenten. De tweede en derde plaatsen gaan naar Red Bull Racing-junior Jonny Edgar en Roman Stanek.

De race werd opgeschrikt door een zware crash tussen Oliver Goethe en Zane Maloney. Laatstgenoemde probeerde Goethe in te halen in Blanchimont in ronde 6 nadat Stanek dat al met succes deed. Maloney wilde mee met zijn Trident-teamgenoot, maar kwam in aanraking met de Campos-coureur. Zodoende vlogen beiden hard de muur in en ging Maloney ook nog over de kop. Het leverde een rode vlag-situatie op, maar het tweetal kwam zonder kleerscheuren uit hun bolides.

Titelkandidaten Arthur Leclerc en Isack Hadjar werden respectievelijk vijfde en negende, nadat ze allebei van buiten de top 20 moesten starten. Victor Martins, die de koppositie in de stand deelt met Red Bull-junior Hadjar, kwam als 22e over de eindstreep. De Franse ART-coureur werd bestraft met een drive through penalty wegens een valse start.

F2: Drugovich begint tweede seizoenshelft uitstekend en pakt poleposition 

Felipe Drugovich is de tweede seizoenshelft uitstekend begonnen. De coureur van MP Motorsports mag aanstaande zondag vanaf poleposition starten. De leider in het Formule 2-kampioenschap zag in de afgelopen weken zijn voorsprong in de titelstrijd steeds kleiner worden, maar deze poleposition is een stap in de goede richting. Titelconcurrent Théo Pourchaire moet immers vanaf de achtste plek beginnen. Enzo Fittipaldi en Logan Sargeant maken de top-drie compleet.

F3: Collet op pole in Formule 3, Hadjar en Martins buiten top 20

Caio Collet heeft poleposition gepakt voor de hoofdrace van de Formule 3 in België. De Braziliaanse MP Motorsport-coureur noteerde aan het einde van de kwalificatie de snelste rondetijd voor Zane Maloney en Francesco Pizzi. De voornaamste titelkandidaten starten buiten de top 20. Zo begint Arthur Leclerc vanaf P20, terwijl gedeeld kampioenschapsleiders Isack Hadjar en Victor Martins respectievelijk starten vanaf P23 en P24. Voor de spintrace op zaterdagochtend begint Zak O'Sullivan vanaf de eerste plek op de startopstelling.

Check hier de odds voor een overwinning van Max Verstappen in België!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws