F2 in Frankrijk | Red Bull-junior Iwasa wint voor eerste maal in Formule 2 F2 & F3
F2 & F3

F2 in Frankrijk | Red Bull-junior Iwasa wint voor eerste maal in Formule 2

F2 in Frankrijk | Red Bull-junior Iwasa wint voor eerste maal in Formule 2

Waar de afgelopen twee Grands Prix werden bijgestaan door twee juniorenklassen, is op Paul Ricard slechts de Formule 2 aanwezig. Waar verwacht werd dat enkele junioren te zien zouden zijn tijdens de eerste vrije training in de Formule 1, hebben zij echter hun taken gedaan in hun eigen klasse. In het Formule 2 Frankrijk-topic houdt F1Maximaal.nl bij wat er gaande is in de juniorenklassen, en bespreken we uiteraard wat opvalt in de subklassen.

Red Bull-junior Iwasa wint voor eerste maal in Formule 2

Ayumu Iwasa heeft voor het eerst een (hoofd)race in de Formule 2 gewonnen. De juniorcoureur van Red Bull Racing startte vanaf P2, maar kende een betere start dan polesitter Logan Sargeant, die uiteindelijk uitviel doordat zijn auto afsloeg na een pitstop. Jack Doohan begon vanaf P4 en had een nog betere start dan Iwasa, maar de Japanner nam in bocht 8 direct de leiding over in de eerste ronde.

Vanaf dat moment gaf Iwasa de leiding niet meer uit handen, terwijl achter hem genoeg gebeurde. Een inhaalpoging van Doohan op Théo Pourchaire in bocht 8 tijdens de negentiende ronde mislukte, waardoor eerstgenoemde spinde. Pourchaire kwam zonder kleerscheuren uit die strijd en eindigde als tweede, waardoor zijn achterstand op kampioenschapsleider Felipe Drugovich weer krimpt. Drugovich werd zelf overigens vierde. De laatste podiumplek ging naar Frederik Vesti.

Red Bull-reservecoureur Lawson wint veelbewogen sprintrace

Liam Lawson heeft de sprintrace op zaterdagavond naar zich toe weten te trekken. De coureur van Carlin ving de sprintrace aan op de tweede plek, en begon daarmee achter Jehan Daruvala. In de openingsfase deelde Lawson enkele speldenprikjes uit, maar Daruvala wist telkens te verdedigen. Uiteindelijk kwam de safety car naar buiten na een incident tussen Enzo Fittipaldi en Roberto Mehri.

Het veld werd dus weer naar elkaar toe gedrukt, en dat sprak uiteindelijk in het voordeel van Lawson. In de zestiende ronde wist de Nieuw-Zeelander Daruvala in te halen, en de leiding van de race hoefde hij daarna niet meer af te staan. Achter Lawson gebeurde er ook voldoende. De coureurs van P3 tot en met P12 hadden allemaal DRS, en er werden ook meerdere inhaalacties gemaakt. Zo wist Théo Pourchaire uiteindelijk het laatste plekje op het podium te pakken.

Sargeant pakt in zenuwslopend slot poleposition af van Iwasa

De kwalificatie voor de feature race werd verreden op de vrijdagavond. De coureurs van de Formule 2 kregen te maken met een baan die aan het afkoelen was, nadat het de hele vrijdag buitengewoon warm is gebleken. Al vroeg in de sessie werd het duidelijk wie in de strijd zaten om poleposition. Deze strijd moest gedurende de kwalificatie wel heel even gestaakt worden, nadat Dennis Hauger met motorproblemen kwam stil te staan, en de rode vlag werd gewapperd.

Daarna ging het gevecht tussen de coureurs door, en was het uiteindelijk Ayumu Iwasa die de te kloppen tijd wist neer te zetten. Frederik Vesti, Jüri Vips en Théo Pourchaire kwamen allemaal te kort. Logan Sargeant was nog de enige die de eerste plek van de Red Bull Racing-junior af kon pakken, en dat lukte de Amerikaan ook. Het was echter wel nipt, want Sargeant was slecht zes duizendsten van een seconde sneller dan de Japanner, waardoor hij op zondag als eerste van start mag gaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws