Officieel: Van Amersfoort Racing vanaf 2022 actief als nieuw team in de Formule 3 F2 & F3
F2 & F3

Officieel: Van Amersfoort Racing vanaf 2022 actief als nieuw team in de Formule 3

Officieel: Van Amersfoort Racing vanaf 2022 actief als nieuw team in de Formule 3

Vanaf volgend seizoen zullen er twee Nederlandse teams actief zijn in de Formule 3. Van Amersfoort Racing is officieel toegevoegd aan de lijst van FIA Formule 3-teams voor de seizoenen 2022, 2023 en 2024. Geruchten over een mogelijke terugkeer in de Formule 3 hingen al in de lucht, maar zijn maandagavond officieel bevestigd.

Voorheen was Van Amersfoort Racing ook al actief in de Formule 3, namelijk de FIA F3 European Championship. Na 2018 is die klasse samengegaan met de GP3 en nu kennen we die samengesmolten klasse als de FIA Formule 3. Na drie jaar is het team uit Zeewolde terug in de opstapklasse. Het team vervangt het vertrekkende HWA Racelab.

Van Amersfoort blij met nieuwe stap

Oprichter en teambaas Frits van Amersfoort is in zijn nopjes met de terugkeer van zijn equipe in de Formule 3. 'Racen is onze passie, het is dus geen geheim dat we erg enthousiast zijn over onze terugkeer in de Formule 3. Al 45 jaar bereiden we de beste talenten voor op hun racecarrière en deze stap maakt dat we dat nu nog beter kunnen doen', aldus Van Amersfoort, die ook

Ook de komende jaren zullen de Formule 3 races plaatsvinden tijdens raceweekenden van de Formule 1. Dit seizoen rijden de Formule 2 en 3 afgezonderd van elkaar, maar vanaf volgend jaar zullen de raceklassen als vanouds in het zelfde weekend plaatsvinden.Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws