Red Bull-junior Dennis Hauger wint het Formule 3-kampioenschap in Sochi F2 & F3
F2 & F3

Red Bull-junior Dennis Hauger wint het Formule 3-kampioenschap in Sochi

Red Bull-junior Dennis Hauger wint het Formule 3-kampioenschap in Sochi

Dennis Hauger heeft zojuist het Formule 3-wereldkampioenschap binnengesleept in Rusland. De Noor had op Sochi Autodrom enkel nog Jack Doohan die een serieuze uitdaging vormde voor de F3-titel. Toen de Amerikaan aan de start van de race wegzakte in het veld, en hij zelf een prima inhaalrace reed naar P2, wist hij op overtuigende wijze de titel naar zich toe te trekken.

Hauger staat met nog twee wedstrijden te gaan op de eerste plek met 201 punten. Inmiddels is hij niet meer bij te halen door de nummer twee, mede Red Bull-junior Doohan. Zodoende is het de Prema-jongeling die zich officieel Formule 3-kampioen mag noemen. Over de boordradio was hij uitzinnig toen zijn team hem toesprak en bevestigde dat hij wereldkampioen is.

'Het was een lastige race, we hadden in de kwalificatie de pace niet echt. Toen maakten we aanpassingen en hebben we als team het kampioenschap veilig gesteld. Ik wil Prema bedanken, ik hou van ze en we hebben zaterdag en zondag nog om ook het constructeurskampioenschap binnen te slepen', liet Hauger weten na afloop.

Het wereldkampioenschap was binnen, maar Hauger wilde op Sochi graag ook de race-overwinning op zijn naam zetten. Hij reed in de slotfase in rap tempo naar winnaar Logan Sargeant toe, maar kwam één ronde tekort. 'Ik heb geen onnodige risico's genomen. Ik heb geprobeerd mijzelf naar voren te werken. Aan het einde zat ik heel dichtbij Logan, maar ik kon hem niet winnen. Uiteindelijk was het het kampioenschap dat ertoe deed vandaag.'Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws