Zhou over sprintraces Formule 2: 'Het geeft stress en verwarring' F2 & F3
F2 & F3

Zhou over sprintraces Formule 2: 'Het geeft stress en verwarring'

Zhou over sprintraces Formule 2: 'Het geeft stress en verwarring'

De Formule 2 en 3 zullen vanaf komend seizoen drie races per weekend verrijden. In de F2 zullen twee daarvan sprintraces zijn, die beide een 'reverse-grid' principe hanteren. Guanyu Zhou, F2-coureur, ziet hier zowel voor- als nadelen in. Het zal voor spektakel kunnen zorgen, maar het moet niet te verwarrend worden.

De Chinese coureur ziet voor zichzelf in ieder geval een paar problemen ontstaan. Hij vertelt aan Motorsport.com dat hij op dit moment al in de war is over hoe hij de nieuwe planning moet aanpakken. 'Ik weet nog steeds niet zeker of kwalificeren op poleposition beter is dan op de tiende plaats, maar ik ga voor de extra vier punten die poleposition geeft.' Collega-coureur Oscar Piastri is het hier mee eens, maar denkt dat het voor de mentaliteit van coureurs niets gaat veranderen. 'Ik denk dat het nog steeds in het voordeel werkt van mensen die zich goed kunnen kwalificeren.'

Naast de verwarring die deze planning kan veroorzaken, heeft het ook genoeg voordelen. De kijkers thuis zullen er juist van gaan profiteren, omdat er meer spanning te vinden zou zijn gedurende een raceweekend. 'Ik denk dat het kampioenschap een stuk compacter wordt hierdoor', verklaart Zhou. De aanpassingen die zijn gedaan zorgen niet alleen voor 'kunstmatige spanning', denkt Formule 2-coureur Christian Lundgaard. 'Het biedt kansen voor de teams op het middenveld om voor de overwinning te strijden, maar het laat ook de consistentie van verschillende coureurs zien.'

Twee sprintraces en één normale race

De Formule 2 zal komend jaar op vrijdag de kwalificatiesessie houden, waarna op zaterdag twee sprintraces volgen. Deze races zullen een lengte van ongeveer 120 kilometer hebben, de hoofdrace op zondag betreft 170 kilometer. De startopstelling van de eerste race is gelijk aan de omgekeerde top-tien van de kwalificatiesessie. Voor de tweede races zal een omgekeerde top-tien van het eindresultaat van de eerste sprintrace worden gebruikt. De originele kwalificatie-uitslag zal nog steeds bepalend zijn voor de startopstelling van de hoofdrace. Alle races kunnen punten opleveren, alleen zullen dat er minder zijn voor de sprintraces.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws