De Vries maakt indruk in eerste IndyCar-test: 'Na vijf ronden al op P1' IndyCar
IndyCar

De Vries maakt indruk in eerste IndyCar-test: 'Na vijf ronden al op P1'

De Vries maakt indruk in eerste IndyCar-test: 'Na vijf ronden al op P1'

Nyck de Vries, de man die zoveel pech heeft gehad door het mislopen van een stoeltje in de Formule 1, lijkt zijn geluk te willen zoeken in de Verenigde Staten. Hij was één van de vier coureurs die meededen aan een IndyCar-test rond de Sebring International Raceway. Na het Formule 2-kampioenschap in 2018 en het Fomule E-kampioenschap in 2020 lijkt het tijd voor iets nieuws. En hoewel de Fries nog gewoon een jaar Formule E zal rijden met Mercedes, maakt hij nu al indruk in een IndyCar.

De Vries was de snelste van de vier aanwezige coureurs. Callum Ilott, Stoffel Vandoorne en Jack Aitken waren allemaal een stukje slomer dan de man uit Sneek. Hij zette zijn Meyer Shank-Racing Honda bovenaan de tijdschermen. 'Hij is heel, heel goed', zegt oprichter en mede-eigenaar Michael Shank. Zijn team zal in 2022 met twee coureurs aan de start verschijnen, Simon Pagenaud komt het team versterken naast Indy 500-verdediger Helio Castroneves.

'Het is moeilijk om te zeggen waar hij terecht zal komen aangezien hij nog altijd aan zijn zowel zijn leven als carrière werkt in Europa. Hij wilde graag zien wat de toekomst hem wellicht kan bieden', gaat Shank door. 'Deze auto's verschillen heel erg met wat ze gewend zijn. Romain Grosjean zei (toen hij voor het eerst in een IndyCar reed, red.) dat het 'steering monsters' waren.' Dat is precies wat De Vries als eerste zei toen hij de auto uitstapte. 'Hij zei: 'Deze dingen zijn ongekend zwaar qua stuurkracht.' Dat is hetgeen waar ze het meest aan moeten wennen, gepaard met de banden. Dat verschilt totaal met wat ze gewend zijn.'

De Vries maakt indruk op alle fronten

'Hij is echt indrukwekkend. Zijn feedback was ook erg goed, je kunt gelijk merken dat hij al een jaar of vijf met hele professionele organisaties werkt. Hij zorgt ervoor dat hij de termen die wij gebruiken gelijk begrijpt en hij gaat er gewoon voor', vertelt Shank. Ook op het gebied van snelheid komt De Vries niks tekort. 'We hebben met Nyck wat langer gewacht met naar buiten gaan, hij lag zo'n 20 tot 30 rondes achter op de anderen. Maar na vijf ronden stond hij gelijk op P1.'

Also read

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws