Allison bevestigt chassis- en motorupdates voor Mercedes Formule 1
Formule 1

Allison bevestigt chassis- en motorupdates voor Mercedes

Allison bevestigt chassis- en motorupdates voor Mercedes

James Allison, technisch directeur bij Mercedes, heeft aangegeven dat zijn team met updates gaat komen de komende periode. Hiermee spreekt hij Toto Wolff tegen, die in Monaco al aangaf de nadruk te leggen op de ontwikkeling van de 2022-bolide, en dit in Stiermarken herhaalde. De Britse technicus meldt nu dus dat er gesleuteld wordt aan de Mercedes W12 om de titelstrijd van Lewis Hamilton en Valtteri Bottas kracht bij te zetten.

In de F1 Nations-podcast gaat Allison in op de huidige situatie binnen de Duitse renstal en de eerdere woorden van de Mercedes-teambaas: 'We hebben enkele verbeteringen in gedachten die onze bolide sneller zullen maken in de komende races. Laten we hopen dat het voldoende is', zo spreekt hij over het plan van zijn team. Max Verstappen wist op de Red Bull Ring met gemak af te rekenen met Hamilton, wat teambaas Wolff dus verklaarde door te wijzen naar de verschillende ontwikkelingsstrategieën.

Wat voor verbeteringen eraan zitten te komen wilde Allison niet in detail loslaten, maar het betreft ontwikkelingen op het gebied van het chassis en de krachtbron. Wat de krachtbron betreft mogen vermogenstoenamen niet gerealiseerd worden in 2021, maar een verbetering in de betrouwbaarheid, waardoor de motor iets verder opengezet kan worden, wat weer tot vermogenstoename leidt, mag weer wel. Honda introduceerde in Frankrijk een betrouwbaardere motor die Red Bull via deze weg vermoedelijk extra topsnelheid opgeleverd heeft.

Allison legt Wolffs woorden over updates uit

Wolff gaf na afloop van de Grand Prix van Stiermarken aan dat Mercedes zich vooral richt op de 2022-bolde. Er zit een nieuw aerodynamisch reglementenpakket aan te komen en omdat de Formule 1-teams ook nog eens opereren onder een budgetplafond betekent het dat een keuze gemaakt moet worden in waar de middelen naartoe gaan. Voor Wolff ligt de prioriteit dus op volgend jaar.

Allison weerlegt deze suggestie echter: 'Ik denk niet dat het een het ander uitsluit en ik denk ook niet dat Wolff precies dat gezegd heeft (dat Mercedes gestopt is met ontwikkelen, red.). Wat Toto wilde zeggen is dat de reglementswijzigingen van volgend jaar groot zijn en dat wij daar heel erg veel aandacht aan moeten besteden.' Geen volledige nadruk op 2022 dus, maar zeker wel voor een groot deel als het aan de technische man ligt.

'De meeste focus ligt bij ons dus op volgend jaar en hoe we onder de nieuwe reglementen zo veel mogelijk snelheid kunnen genereren', gaat Allison verder. 'Dat betekent echter niet dat wij niets in de pijpleiding hebben zitten voor dit jaar', voegt hij daaraan toe. Daarnaast benadrukt hij dat de motorafdeling van Mercedes een aparte afdeling van het team is en dat ook deze afdeling spoedig met verbeteringen voor de dag komt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws