Alonso haalt uit: 'Vroeger was het de beste sessie van het weekend, nu de slechtste' Formule 1
Formule 1

Alonso haalt uit: 'Vroeger was het de beste sessie van het weekend, nu de slechtste'

Alonso haalt uit: 'Vroeger was het de beste sessie van het weekend, nu de slechtste'

Fernando Alonso is niet blij met het huidige, 'verouderde' kwalificatieformat. Volgens de Spanjaard zorgt het format voor meer gevaarlijke situaties dan voorheen het geval was. Ook werd Alonso gevraagd naar de inhaalactie van Max Verstappen bij de uitgang van de pitstraat.

Tijdens de tweede vrije training zorgde Verstappen nog even voor een momentje, door bij de uitgang van de pitstraat beide Mercedes-coureurs in te halen. Volgens de reglementen was het toentertijd toegestaan, maar sinds die sessie is er een regelwijziging doorgevoerd. Hierdoor is Verstappens actie in het vervolg niet meer mogelijk. Aston Martin-coureur Alonso werd gevraagd naar het moment van Verstappen en of de regelwijziging zal helpen met het verbeteren van het kwalificatieformat.

'Het heeft niet veel veranderd, maar het bewijst dat het kwalificatieformat overbodig is', is Alonso gelijk duidelijk, tegenover de Nederlandse tak van Motorsport.com. 'Vroeger was het de beste sessie van het weekend, waarin de auto's tot leven kwamen en je met hele snelle auto's reed. Maar nu is het de slechtste sessie van het weekend voor de teams en de coureurs, vanwege het verkeersmanagement en de track limits, het naar de stewards gaan, de delta niet respecteren, coureurs hinderen, rondetijden schrappen. We zijn allemaal blij dat het voorbij is. En zo zou het niet moeten zijn."

Alonso: 'Beste resultaat waar we op konden hopen'

Ondanks dat de Spanjaard niet tevreden is met het kwalificatieformat in het algemeen, was Alonso wel tevreden met zijn prestaties tijdens de kwalificatie in Abu Dhabi, zeker omdat hij zijn P7-resultaat niet had verwacht. 'Na de derde vrije training waren we veertiende en vijftiende, we maakten ons zorgen om de snelheid van de auto, en om de afstelling. We dachten na over wat we moesten doen voor de kwalificatie. Zelfs in Q1 ging ik maar met de dertiende tijd door. Het was een moeizame zaterdag voor ons. Dit was het beste resultaat waar we op konden hopen.'

Alonso benoemt tekortkoming kwalificatieformat

Omdat er maar weinig verschil zit tussen de rondetijden van alle coureurs tijdens een kwalificatiesessie, nemen ze volgens Alonso 'helaas meer risico'. De Spanjaard legt uit: 'Je kunt gewoon niet rustiger aan doen in één bocht en een tiende van een seconde verliezen. Je kunt je dat niet langer veroorloven, omdat je dan uit de sessie ligt. Het is dus voor iedereen erg stressvol. De track limits zijn ook een pijnlijke kwestie waar we elke ronde mee te maken krijgen. Maar goed, het is voor iedereen hetzelfde, dus wij probeerden het beter uit te voeren.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws