Update | Marko ziet herstel Ricciardo somberder in: 'Ziet er slecht uit' Formule 1
Formule 1

Update | Marko ziet herstel Ricciardo somberder in: 'Ziet er slecht uit'

Update | Marko ziet herstel Ricciardo somberder in: 'Ziet er slecht uit'

Daniel Ricciardo zal tijdens de Grand Prix van Singapore graag weer terug willen keren achter het stuur van zijn bolide, althans dat denkt Christian Horner. De Australiër moet de GP's van Nederland en Italië vanwege een gebroken middenhandsbeentje aan zich voorbij laten gaan. Of de AlphaTauri-coureur daadwerkelijk weer van de partij zal zijn in Singapore is echter nog maar zeer de vraag. Het is namelijk nog niet duidelijk hoe lang het herstel zal duren. Daarnaast is het Marina Bay Street Circuit één van de zwaarste circuits op de F1-kalender om een rentree te maken.

Voor Ricciardo zat het Nederlandse GP-weekend er al na enkele minuten in VT2 op. De Australiër zag zijn gecrashte landgenoot Oscar Piastri te laat en belandde vervolgens zelf in de muur. Daarbij brak hij zijn middenhandsbeentje en dat betekent dat hij na twee races opnieuw aan de zijlijn staat. Het herstel zal normaal gesproken zes weken in beslag nemen, maar volgens Horner denkt Ricciardo alweer aan een terugkeer in Singapore, waar over drie weken de vijftiende Grand Prix van het jaar wordt verreden.

'Dit soort gasten, en dat zien we ook in de MotoGP, komen altijd vrij snel terug', zegt Horner tegen Sky Sports. 'Zaterdag gaat hij naar Barcelona. Wellicht is een operatie nodig om de breuk te herstellen. Het is een 'nette' breuk, al gaat het er vooral om hoe lang het herstel zal duren. Een normaal mens heeft tien tot twaalf weken nodig, maar we weten dat deze jongens niet normaal zijn. Wordt het drie weken, een maand, zes weken? Niemand weet het echt', aldus Horner.

Blessure komt op slecht moment

De races in Nederland en Italië lijkt Ricciardo sowieso te moeten missen en dit komt de 34-jarige allerminst goed uit. De Australiër wilde de komende tien races laten zien wat hij in huis heeft om zo een stoeltje voor 2024 te bemachtigen. 'Dat was vrijdagavond wat hem het meest frustreerde toen ik met hem sprak. Hij kwam net terug in zijn ritme en nu zit hij weer op de bank', vertelt Horner. 'Volgens mij had hij het idee dat de auto beter werd, dus het is balen voor hem. Ik weet zeker dat hij in Singapore wel wil terugkeren, al is dat één van de zwaarste circuits op de kalender. Maar de natuur zal zijn gang gaan', aldus Horner, die tot slot ook nog wat positieve woorden over heeft voor de debuterende Liam Lawson.

'Het waren lastige omstandigheden voor hem. Je wordt zo in een auto gezet, en de baan is niet eens droog. Het waren verschrikkelijke omstandigheden, met name door de gladheid. Als je hier een fout maakt, dan straft de baan je af. Maar tot op heden maakt hij een volwassen indruk. Maar dit is puur baantijd en die heeft hij ook meer nodig. Het zou niet eerlijk zijn om hem op basis van de kwalificatie al te beoordelen', sluit Horner af.

Verstappen is de torenhoge favoriet voor de zege in Zandvoort! Pak 50x of 100x je inzet als Verstappen wint! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Update 13:20u (28/08) | Marko ziet herstel Ricciardo somberder in: 'Ziet er slecht uit'

Helmut Marko denkt niet dat Daniel Ricciardo in Singapore alweer achter het stuur stapt van zijn AlphaTauri-bolide. Christian Horner zou dat de Australische coureur mikte op een terugkeer in Azië, maar Marko ziet het een stuk somberder in. De adviseur van Red Bull Racing stelt dat de breuk gecompliceerd is en dat een terugkeer mogelijk wat langer op zich zal laten wachten.

In de derde vrije training liep Ricciardo een breuk in zijn hand op. De coureur is inmiddels geopereerd en deze operatie is geslaagd. Nu begint het herstel, maar dat kan nog even duren. 'Helaas is de breuk gecompliceerd. Het is geen rechte breuk. We krijgen vanavond bevestiging van de dokter, maar het ziet er slecht uit voor de komende twee races', aldus Marko tegenover de Duitse tak van Sky Sports.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws