Alpine-baas kritisch op rijgedrag Ocon: 'Als je agressief bent, verlies je zelf ook' Formule 1
Formule 1

Alpine-baas kritisch op rijgedrag Ocon: 'Als je agressief bent, verlies je zelf ook'

Alpine-baas kritisch op rijgedrag Ocon: 'Als je agressief bent, verlies je zelf ook'

De teambaas van Alpine, Otmar Szafnauer, is kritisch op het rijgedrag van Esteban Ocon tegenover zijn teamgenoten. Afgelopen seizoen botste hij geregeld met Fernando Alonso. Tijdens de sprintrace in Brazilië maakten de coureurs bijvoorbeeld tot twee keer toe contact. Dat soort incidenten mogen volgens Szafnauer in het vervolg niet meer voorkomen.

Zeker wat betreft de start van de race zal Ocon iets aan zijn rijgedrag moeten aanpassen. 'Hij moet waarschijnlijk beter leren inschatten wanneer zijn teamgenoten naast hem staan, want je wint het niet in de eerste ronde, teamgenoot of niet', begint Szafnauer, geciteerd door Autosport. 'En als je agressief bent tegen een concurrent, en jullie gaan er allebei uit, verliezen jullie allebei. Als je agressief bent tegen de teamgenoot, en jullie gaan allebei uit, raad eens wie er verliest? Dus het is gewoon dat betere oordeel, en pak ze later.'

Eerder heeft Szafnauer datzelfde verhaal al tegen de Franse coureur verteld. 'Dat was het, maar ik herinner hem er graag aan', laat de 58-jarige weten. De teambaas geeft toe dat er al wel verandering is geweest bij Ocon. 'Hij is zeker volwassener. Hij heeft een beter begrip', vertelt de Roemeense Amerikaan.

Szafnauer: 'Kan Ocon verbeteren? Ja!'

Behalve een soms iets wat te agressieve coureur, ziet Szafnauer ook zeker goede punten in Ocon, zoals zijn overwinning tijdens de Grand Prix van Hongarije in 2021. 'Ik denk dat wat me echt bevalt aan Esteban is dat hij onder druk vaak geen fouten maakt. Ik heb het met hem gezien toen hij won van (Sebastian, red.) Vettel. Ik was daar, we hadden een snellere auto en hij maakte geen fout', is de teambaas tevreden.

Ook afgelopen seizoen liet de Alpine-coureur weer zien wat hij waard was tijdens de Grand Prix in Japan, waar hij vijfde werd. 'Hij plaatste zijn auto al kijkend in zijn spiegels op de juiste plek, maakte geen enkele fout, om uiteindelijk de punten te pakken.'

'Ik denk dat het voor mij zelfs nog indrukwekkender was in natte omstandigheden. Suzuka is geen gemakkelijke baan om te rijden, met Lewis (Hamilton, red.) de hele tijd achter je in een snellere auto, en je finisht voor hem', vervolgt Szafnauer. 'Dat is voor mij indrukwekkend. Dus hij is volwassen geworden, hij is in dat opzicht beter geworden. En hij is snel. Kan hij verbeteren? Ja, we zullen eraan werken om hem op sommige gebieden beter te maken', eindigt de ingenieur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws