Alpine-CEO Rossi geeft moeilijkheden toe: 'We scoorden punten in Monaco, vraag me niet hoe' Formule 1
Formule 1

Alpine-CEO Rossi geeft moeilijkheden toe: 'We scoorden punten in Monaco, vraag me niet hoe'

Alpine-CEO Rossi geeft moeilijkheden toe: 'We scoorden punten in Monaco, vraag me niet hoe'

Laurent Rossi, de CEO van het Alpine Formule 1-team, geeft aan dat zijn team aan het begin van 2021 erg zoekende was en de auto nog niet goed begreep. Echter wist Alpine haar wisselende vorm gedurende het seizoen te verbeteren, en ook dat erkent Rossi. Van het kwalificeren op P5 in het ene weekend, naar P17 in het volgende. En toch wist het Franse team tegen alle verwachtingen in een race te winnen.

In de eerste seizoenshelft van 2021 wisselde de vorm van het team en haar coureurs Fernando Alonso en Esteban Ocon enorm. Zo kon het team de ene keer meedoen met bijvoorbeeld Ferrari en McLaren, en kon het in andere weekenden niet eens uit Q1 komen. Vlak voor de zomerstop kwam het Formule 1-circus in Hongarije. Daar wist Alpine iedereen te verrassen met de overwinning van Ocon en de P4 van Alonso. Sinds die race verbeterde de vorm van het Franse team, hoewel er soms nog steeds sprake was van inconsistentie.

'In het begin van het seizoen waren we in de war', zegt Rossi tegen Motorsport.com. 'In Monaco hadden we bijvoorbeeld geen idee wat we moesten doen, zo erg waren we in de war. Toch scoorden we punten, maar vraag me niet hoe. We begrepen de auto gewoon niet goed genoeg.' Wel zegt de Alpine-CEO dat het van buitenaf erger gesteld leek met de wisselende vorm dan dat het daadwerkelijk was. Dit was wel zodra het team de sterke en zwakke punten van haar auto ontdekte.

Rossi: 'Het duurde vier tot vijf maanden voordat we het goed voor elkaar hadden'

'Gedurende het seizoen begonnen we de auto steeds beter te begrijpen. De grootste verbeteringen kwamen van onze manier van werken. We konden steeds beter op ons maximale niveau presteren. Het duurde vier tot vijf maanden voordat we het goed voor elkaar hadden. En Hongarije liet, in extreme vorm, zien wat het kan opleveren als alles op zijn plek valt', legt Rossi uit.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws