VeeKay zou stap van IndyCar naar F1 overwegen: 'Als ik dan met Verstappen kan concurreren...' Formule 1
Formule 1

VeeKay zou stap van IndyCar naar F1 overwegen: 'Als ik dan met Verstappen kan concurreren...'

VeeKay zou stap van IndyCar naar F1 overwegen: 'Als ik dan met Verstappen kan concurreren...'

Rinus van Kalmthout, in Amerika beter bekend als Rinus VeeKay, rijdt als enige Nederlander momenteel in de IndyCar Series. Dit bevindt zich in de Verenigde Staten, waar de Nederlander het uitstekend naar zijn zin heeft. Maar iedere racer droomt van de Formule 1, zelfs Van Kalmthout. Maar hij heeft geen trek om aan de slag te gaan bij een laagvlieger in de koningsklasse van de autosport.

Je ziet ze niet vaak, gezichten uit de IndyCar Series in een Formule 1-wagen. En toch komt het voor, neem Pato O'Ward. Hij rijdt voor McLaren Arrows SP, een team dat in verband staat met het Formule 1-team van McLaren. Hij kreeg, naar aanleiding van een weddenschap met McLaren-CEO Zak Brown, de kans om in Abu Dhabi een Formule 1-auto te testen. De jonge Mexicaan was zwaar onder de indruk van de techniek, snelheid en downforce van zo'n auto. O'Ward zal ook in een aantal vrije trainingen deelnemen in 2022 namens het Britse team.

Ook Rinus 'VeeKay' ziet een kans in de Formule 1 wel zitten, mits dat bij een topteam is of als hij daardoor met Max Verstappen kan concurreren. 'Als ik de kans krijg om teamgenoot of concurrent bij een groot team van Max te worden, dan moet ik daar wel eventjes over nadenken', zegt Van Kalmthout bij Ziggo Sport. Maar een toekomst in de IndyCar zit er ook dik in. 'Mocht ik de komende twintig jaar in de IndyCar rijden en ook nog eens kunnen strijden om titels, dan is mijn leven meer dan compleet.'

Grosjean maakte omgekeerde stap, en 'hij heeft het enorm naar zijn zin'

We zien dus niet vaak IndyCar-sterren in de Formule 1, maar andersom gebeurt dat ook bijna niet. De meest recente coureur die die overstap wél maakte, is Romain Grosjean. Ook VeeKay zag hem die overstap maken en mag hem van dichtbij bewonderen. Volgens de 21-jarige Nederlander heeft de Fransman het enorm naar zijn zin. 'Je kan zien bij Romain Grosjean, en ook bij andere rijders uit de Formule 1, dat die echt wel heel veel plezier hebben om gewoon met een IndyCar rond te scheuren. De banden kunnen ook een stuk meer aan dan die in de Formule 1. Het is eigenlijk gewoon karten met heel snelle en heel dure auto's.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws