Ferrari-coureurs met beide benen op de grond na eerste testdag: 'Zullen hard blijven werken' Formule 1
Formule 1

Ferrari-coureurs met beide benen op de grond na eerste testdag: 'Zullen hard blijven werken'

Ferrari-coureurs met beide benen op de grond na eerste testdag: 'Zullen hard blijven werken'

De eerste testdag is inmiddels voorbij en ook Ferrari-coureurs Charles Leclerc en Carlos Sainz staat nu nog één belangrijke taak te wachten. Beide heren hebben vier uur achter het stuur van de nieuwste SF-24 doorgebracht en hebben dus nog genoeg te doen in aanloop naar testdag twee. De beide heren klonken na de eerste testdag in ieder geval voorzichtig optimistisch over de stand van zaken, al laten ze vooral blijken dat ze niet té vroeg conclusies willen trekken.

Ferrari heeft een prima eerste testdag achter de rug op het Bahrain International Circuit. Leclerc kreeg als eerste de kans om plaats te nemen in de cockpit, en daar maakte hij meteen optimaal gebruik van. Uiteindelijk leverde zijn rondetijd hem een zevende plek op aan het einde van de dag, terwijl Carlos Sainz tijdens de middagsessie de strijd juist aan leek te gaan met Lando Norris en Max Verstappen. De Spanjaard eindigde de dag met de derde snelste tijd, en over het algemeen had de Italiaanse renstal dus niets te klagen over de eerste kilometers met de SF-24.

Voorzichtig optimistisch Ferrari laat concrete conclusies links liggen

In de reactie van de beide heren in een officieel bericht op de site van Ferrari kwam het optimisme al wel naar voren, al durfden Leclerc en Sainz nog geen concrete conclusies te trekken over de stand van zaken. Leclerc stapte in ieder geval wel met een tevreden gevoel uit de auto. 'Onze eerste ochtendsessie was zeer productief, vooral wat de afgelegde kilometers betreft. Wat de performance betreft is het echter nog te vroeg om nu al conclusies te trekken.' Voor Ferrari geldt namelijk hetzelfde als voor alle andere teams: de testdagen zijn vooral voor de puntjes op de 'i' en pas tijdens het eerste raceweekend weten de teams waar ze staan ten opzichte van de rest.

Ook Sainz kreeg een goed gevoel van zijn eerste meters achter het stuur, al weet de Spanjaard ook dat de neergezette rondetijden amper concrete conclusies op mogen leveren de komende dagen. Toch weet Sainz wat hem en zijn team te doen staat: 'We hebben ons hele programma af kunnen werken zonder problemen en hebben aardig wat data verzameld om ons te helpen de SF-24 beter te begrijpen. Het is nog te vroeg voor concrete uitspraken, dus gaan we de laatste twee testdagen proberen de boel te maximaliseren om ons klaar te maken voor de start van het seizoen.' De beide heren waren in ieder geval blij dat ze na al die maanden zonder racen weer mochten genieten van de Formule 1.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws