Alpine kijkt met vertrouwen uit naar GP Bahrein: 'We zijn heel erg actief geweest' Formule 1
Formule 1

Alpine kijkt met vertrouwen uit naar GP Bahrein: 'We zijn heel erg actief geweest'

Alpine kijkt met vertrouwen uit naar GP Bahrein: 'We zijn heel erg actief geweest'

De testdagen in Barcelona verliepen niet positief voor Alpine. Het team gebruikte geen DRS en zette de motor op een lage stand. Desalniettemin ging de auto van Fernando Alonso tijdens de derde testdag in rook op, waardoor er weer veel discussies ontstonden rondom de Renault-motoren. Toch is het optimisme na de testdagen in Bahrein weer teruggekeerd bij Alpine.

Alonso en Esteban Ocon zullen voor het tweede achtereenvolgende jaar naast elkaar rijden bij Alpine. De voorbereiding voor de Spanjaard was dit seizoen al stukken beter dan vorig jaar. 'Deze winter was heel erg goed voor mij', wordt de tweevoudig wereldkampioen geciteerd door TercerEquipo. 'Mijn fysieke gesteldheid is goed. We zijn daarnaast heel erg actief geweest in Barcelona en Bahrein, dus ik denk dat we er klaar voor zijn.'

Door de nieuwe reglementen zal het veld wat dichter naar elkaar toe moeten schuiven. Ondanks dat de tests positief waren voor de Franse renstal is het nog lastig om in te schatten waar het team staat in verhouding met de rest van het veld. 'We weten nog niks tot zaterdagmiddag', vervolgt Alonso. 'Deze auto's zijn überhaupt heel erg anders dan dat we gewend zijn. Ik kijk met spanning uit naar de race van zondag.'

Ocon: 'Elk weekend resultaat halen' 

Ocon keerde in 2020 terug in de Formule 1 bij Alpine. Nu rijdt de coureur inmiddels naast Alonso. Vorig seizoen had de coureur het in het begin heel erg lastig, maar tijd om smoesjes te vinden heeft de coureur niet meer. 'Ik moet het team helpen om de best mogelijke resultaten te behalen. Ik heb heel erg veel vertrouwen in dit team. Er is geen tijd meer om mij heen te kijken voor mogelijke oplossingen', aldus Ocon.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws