Alpine over flinke stap Aston Martin: 'Denk dat ze iedereen hebben verrast' Formule 1
Formule 1

Alpine over flinke stap Aston Martin: 'Denk dat ze iedereen hebben verrast'

Alpine over flinke stap Aston Martin: 'Denk dat ze iedereen hebben verrast'

Alan Permane kijkt niet met een tevreden gevoel terug op de start van het 2023-seizoen. De sportief directeur van Alpine moet met lede ogen aanzien dat Aston Martin een grote stap heeft gezet en daarmee de Franse renstal is gepasseerd in de rangorde. Permane constateert wel dat het gat naar Ferrari en Mercedes een stuk kleiner is geworden ten opzichte van vorig jaar.

Tijdens de launch van de A523 in februari spraken CEO's Luca de Meo en Laurent Rossi nog de ambitie uit om, net als in 2022, opnieuw minimaal als vierde te eindigen bij de constructeurs. Na twee wedstrijden staat Alpine echter vijfde. Aston Martin heeft in de winter namelijk grote stappen gezet en is daarmee het Franse team gepasseerd. Permane had dit niet verwacht. 'Ik denk dat Aston Martin ons allemaal heeft verrast met de sprong die het team heeft gemaakt', vertelt de 56-jarige Brit aan Motorsport.com.

Het is nog rijkelijk vroeg in het seizoen, maar Permane kan onmogelijk tevreden zijn met de huidige situatie. 'Aston Martin heeft een flinke stap gezet en daardoor we zijn nu het vijfde team. Dat is niet waar we willen staan. Het geeft ons geen voldoening dat we niet de snelheid hebben waarop we hadden gehoopt. We willen wat sneller zijn, zodat we kunnen vechten met de topteams.'

Permane ziet lichtpuntje: 'Gat naar Ferrari en Mercedes wel kleiner geworden'

Permane had graag het gevecht aan kunnen gaan met de topteams, maar voorlopig lijkt dat er nog niet in te zitten voor Alpine. 'Ons doel was om het gat naar de derde plek te verkleinen en dat is nu niet gelukt', constateert de sportief directeur, die vervolgens meteen twijfelt aan die uitspraak. 'Nou ja, misschien is het ook wel gelukt, want als je Mercedes als het derde team beschouwt, dan zitten we er misschien wel dichterbij dan vorig jaar. Ik denk dat we het gat naar Ferrari en Mercedes verkleind hebben. Ik heb de situatie nog niet helemaal geanalyseerd, maar ik ben ervan overtuigd dat we minder ver verwijderd zijn van Ferrari. Zij streden vorig jaar in deze fase immers om de overwinningen', sluit Permane af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws