Analyse F1: Red Bull en Ferrari even snel qua racepace in Turkije Formule 1
Formule 1

Analyse F1: Red Bull en Ferrari even snel qua racepace in Turkije

Analyse F1: Red Bull en Ferrari even snel qua racepace in Turkije

Ook in de analyse van de Formule 1 zelf komt Mercedes naar voren als het te kloppen team voor de Grand Prix van Turkije. Lewis Hamilton topte al de twee vrijdagtrainingen en verwacht wordt dat Mercedes ook in het restant van het weekend de lakens gaat uitdelen.

Kijkend naar de simulaties wat betreft de kwalificatie, komt het team van Valtteri Bottas en Lewis Hamilton als snelste naar boven. Geschat wordt dat het worstelende Red Bull Racing zo'n drie tienden tekort komt op de Duitse renstal, terwijl Ferrari het derde team is. Het gat met McLaren en Alpine wordt echter klein gehad. Alle drie de renstallen zijn in de analyse van de Formule 1 tussen de zes en zeven tienden langzamer dan Mercedes.

De vraag is vooral welke Mercedes de pole gaat pakken, als het team al de snelste kwalificatietijd opeist. Lewis Hamilton heeft een gridstraf te pakken wegens een motorwissel en start in het meest ideale geval vanaf de elfde stek. Daardoor heeft Mercedes enkel Bottas als troef voorin, al is dat afhankelijk van een eventuele inhaalrace van zijn Britse teamgenoot.

Ferrari en Red Bull even snel verwacht in race

Kijkend naar de racepace, dan wordt Mercedes ook het snelst verwacht. Red Bull moet in deze simulaties iets minder toegeven dan in de kwalificatie, maar vooral Ferrari wordt als een outsider gezien. Beide renstallen komen naar verwachting zo'n 0,24 seconden tekort op de Duitsers. Achter die drie worden de meeste kansen toegedicht aan respectievelijk AlphaTauri en McLaren.Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws