Russell wilde direct hulp aanbieden aan Zhou na zware crash: 'Wist hoe het was om in die cockpit te zitten' Formule 1
Formule 1

Russell wilde direct hulp aanbieden aan Zhou na zware crash: 'Wist hoe het was om in die cockpit te zitten'

Russell wilde direct hulp aanbieden aan Zhou na zware crash: 'Wist hoe het was om in die cockpit te zitten'

George Russell zegt dat zijn reactie om Zhou Guanyu te helpen na de verschrikkelijke crash op Silverstone instinctief was. Het was het voorwiel van de Mercedes-bolide waardoor Zhou ondersteboven terechtkwam, maar Russell, die zelf ook uit de wedstrijd lag, snelde uit zijn auto om te kijken hoe het ging met de Alfa Romeo-coureur. De Brit kon zich namelijk wel voorstellen hoe het was geweest om in de positie van Zhou te zitten.

Het publiek op Silverstone werd al vroeg in de race opgeschrikt door een zware crash. De auto van Zhou schoot ondersteboven over het asfalt en door de grindbak, en hij werd uiteindelijk opgevangen door een hek voor de tribune. 'Als je een auto door de lucht ziet vliegen en op die manier terecht ziet komen op een plek waar die volledig gevangen is, dan is dat vreselijk om te zien', legt Russell uit tegenover Autosport.com. 'Ik lag op dat moment ook uit de race en op dat moment was mijn eerste gedachte: kan ik hem op een of andere manier helpen?'

'Als je zo'n incident ziet, ben je gewoon één van de twintig Formule 1-coureurs en weet je hoe het is om in die cockpit te zitten', gaat Russell verder. Het was voor Zhou cruciaal om zijn motor uit te zetten. Ondanks dat de halo zijn leven wist te redden, weet Russell dat zijn collega allesbehalve comfortabel in zijn auto zat. 'Met drie lagen kleding, een helm, handschoenen en laarzen aan, met een radio-aansluiting en een drinkfles in je mond, kan het behoorlijk benauwd zijn', aldus Russell.

Russell: 'Je weet niet wat er gaat gebeuren'

'Ik denk dat als ik in die positie was, ik alle kleine beetjes hulp zo snel mogelijk had willen hebben, omdat je niet weet wat er gaat gebeuren', vervolgt de Mercedes-coureur. 'De auto kan in brand vliegen of wat dan ook. Dus ik denk dat dat het vanuit mij waarschijnlijk meer een menselijke reactie was dan een reactie van een coureur.' Uiteindelijk kon Zhou ongedeerd uit de auto worden gehaald. Even later was de coureur dan ook in de paddock te zien waar hij in gesprek was met Formule 1-CEO Stefano Domenicali.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws